تخمین شاخص مخروطی با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی و مقایسه ان با مدل های خطی

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,760

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_075

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

داده هایی که در منابع اطلاعاتی وجود دارد احتیاجات ما را از نظر مطالعات محیطی برای ارزیابی کیفیت آب و خاک، ومدیریت زراعی و کشاورزی دقیق براورده نمی کند . شاخص مخروطی یکی از خصوصیات فیزیکی بسیار مهم خاک بوده و به متغیرهای زیادی مانند تراکم، تخلخل، بافت خاک، ساختمان خاک، عوامل سیمانی کننده، ماده الی 1 و رطوبت خاک بستگی دارد [.2] اما غالبا تحت تاثیر BD و رطوبت خاک می باشد [.6] برخی محققان [.3] اب خاک و برخی دیگر [.2] نیز BD را مهمترین پارامتر در تخمین CI معرفی کرده اند . برخی محققین [.4] رابطه نزدیک CI با بافت خاک را گزارش کردند . ولی گزارش گردیده که بافت خاک دارای همبستگی قوی با رطوبت خاک می باشد [.2] از پتانسیل اب [5] و تنش موثر 1] و [.7 برای تخمین CI استفاده شده است منتها وقت گیر و پرهزینه بودن این متغیر ها از یک طرف و نبودن داده های این دو متغیر در پایگا های اطلاعاتی از طرف دیگر کاربرد انها را محدود کرده است . بنابراین یافتن روش هایی که بتوان با کمترین هزینه و تنها با استفاده از داده های قابل دسترس مانند BD و رطوبت خاک بهترین تابع را برای تخمین CI ایجاد کرد بسیار حائز اهمیت می باشد . شبکه های عصبی مصنوعی 2 قادر به مدل کردن و شبیه سازی رفتار سیستم های پیچیده می باشد و می تواند روش مناسبی برای ایجاد توابع باشد . تخلخل کل یک پارامتر قابل دسترس در منابع اطلاعاتی می باشد و بر CI نیز موثر می باشد [2] ولی کمتر در تخمین CI بکار رفته است . بنابراین اهداف این تحقیق عبارتند از : الف - استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی جهت ایجاد توابع انتقالی برای تخمین CI با استفاده از BD و رطوبت خاک ب - بررسی میزان بهبود تخمین با استفاده از تخلخل کل به عنوان پارامتر ورودی به همراه BD و رطوبت خاک .

نویسندگان

حسین بیات

دانشجوی دکتری خاکشناسی دانشگاه تبریز

محمدرضا نیشابوری

استاد گروه خاکشناسی دانشگاه تبریز

علی اکبر محبوبی

دانشیار گروه خاکشناسی دانشگاه بوعلی سینا همدان

محمدعلی حاج عباسی

دانشیار گروه خاکشناسی دانشگاه بوعلی سینا همدان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Dexter , A.R., E.A. Czyz, O.P. Gat, e. 2007. _ ...
  • Grunwald, S., D.J. Rooney, K. McSweeney, B. Lowery. 2001. Development ...
  • Lapen, D.R., G.C. Topp, M.E. Edwards, E.G. Gregorich, and W.E. ...
  • Puppala, A.J., Acar, Y.B., Tumay, M.T., 1995. Cone penetration in ...
  • To, J., B.D. Kay, 2005 .Variation in penetrometer resistance with ...
  • Vaz, C. M. P., Luis H. B., J. W. Hopmans. ...
  • نمایش کامل مراجع