بررسی امکان تلقیح نیشکر با باکتری Gluconacetobacter diazotrophicus در مزارع نیشکر خوزستان

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,342

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_171

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

نیشکر ) ) Saccharum officinarum گیاهی استراتژیک بوده که در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری کشت می شود و از انرژی نورانی و گرمایی خورشید حداکثر بهره را می بردبه منظور افزایش تولید و بالا بردن راندمان و حفظ محیط زیست می توان باکتریهای تثبیت کننده نیتروژن را جایگزین بخشی از کود نیتروژن دار شیمیایی نمود . باکتری های تثبیت کننده نیتروژن در نیشکر توانایی تامین %30 از نیتروژن مورد نیاز گیاه را دارا می باشد و بیشترین مقدار تثبیت نیتروژن در نیشکر 150 کیلوگرم نیتروژن در هکتار گزارش شده است اولین بار در سال 1958 راشل و دوبرینر از بافت نیشکر یک باکتری همیار تثبیت کننده نیتروژن را جداسازی و آن را Beijerinckia fluminensisنامگذاری نمودند کاوالکانت و دوبرینر (1988) گونه اختصاصی Acetobacter diazotrophicus را برای نیشکر شناسایی نمودند، این گونه توسط یامادا و همکاران (1997) به گونه Gluconacetobacter diazotrophicus تغییر نام یافت این باکتری کاملاً درون بافتی و در تمام قسمتهای بافت گیاهی ( ریشه، ساقه و برگ ) وجود دارد اما در خاک زنده نمی ماند . باکتری میله ای کوتاه، گرم منفی، هوازی اجباری و هتروتروف می باشد . درجه حرارت مطلوب برای رشد باکتری 25-30 درجه سانتیگراد و مناسب ترین واکنش ) pH= 5/5 درون سلول گیاه ) است . برخی از سویه های گلوکونواستوباکتر توانائی تولید اکسین ) ) IAA را دارا می باشند ] . [ 4 با توجه به مصرف 300-350 کیلوگرم در هکتار کود اوره در اراضی زیر کشت نیشکر خوزستان، می توان با جایگزینی بخشی از کود نیتروژنی مورد نیاز نیشکر توسط کود بیولوژیک قدم هایی در راستای کشاورزی پایدار و کاهش مصرف کود برداشت . هدف از این مطالعه بررسی امکان تلقیح ریشه نیشکر با باکتری Gluconacetobacter diazotrophicus و تاثیر آن برخصوصیات کمی و کیفی نیشکر بود

نویسندگان

مهران الهامی فرد

مرکز تحقیقات نیشکر ( شرکت توسعه نیشکر صنایع جانبی ) ، اهواز

محسن علمایی

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

سیروس جعفری

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی رامین، خوزستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Baldani, J.I. e., A brief story of nitrogen in sugar ...
  • Dobereiner, J. 1997. Biological nitrogen fixation _ the tropics and ...
  • Luis, E., F. Ramirez, Jesus Caballero Mellado, Jorge Sepulveda, Espranza ...
  • Paula, M. A., V.M. Reis and J. Dobereiner. 1991. Interactions ...
  • Yamada, Y., K. Hashimo., T. Ishikawa. 1997. The phylogeny of ...
  • نمایش کامل مراجع