مطالعه خاکشناسی و قابلیت اراضی خاکهای منطقه زردلان شیروان چرداول ( استان ایلام )

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,670

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_192

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

منطقه رویشی زاگرس با وسعت تقریبی 3362000 هکتار ، چه از نظر کمی و چه از نظر کیفی ، منطقه رویشی قابل ملاحظه ای خارج از شمال کشور محسوب می گردد . این منطقه در سلسله جبال زاگرس ، به طول تقریبی 1600 کیلومتر واقع، و پوشش جنگلی آن از روستای قبر حسین ( بین پیرانشهر و سردشت ) در استان آذربایجان باختری شروع وتاحوالی شهرستان فیروزآباد در استان فارس ادامه پیدا می کند . علاوه بر بعضی از گونه های همراه ، انواع بلوط بیشترین سطوح جنگلی این منطقه را به خود اختصاص داده و از ارتفاع 1000 متری تا حدود 2300 متر از سطح دریا گسترش دارند . واقع شدن این منطقه بین سه اقلیم خشک و گرم در شرق ، جنوب و جنوب غربی و دخل و تصرفهای زیاد ناشی از بهره برداری های بی رویه ، وضعیت بسیار نگران کننده ای را به وجود آورده است . از آنجائیکه صیانت از جنگلهای زاگرس جز در قالب طرحهای جامع و هماهنگ با توان اکولوژیک و اقتصادی – اجتماعی مناطق مختلف امکان پذیر نیست لذا بحث جامــع نگری در زاگــرس همواره طی چند دهه گذشته به صور و انحاء مختلف مطرح بوده و در جهت تحقق چنین اندیشه ای نیز به عنوان طرحهای جامع ، مطالعات متفاوتی در زمینه های مختلف منابع طبیعی ، کشاورزی ، آب و خاک و توسعه ،به صورت بخشی ، منطقه ای و یا استانی صورت گرفته است . در عین حال در سالیان اخیر با تلاش و دقت زیادی که در تهیه دستورالعملها و شرح خدمات مربوطه به عمل آمده است ، و با توجه ویژه به عوامل اقتصادی - اجتماعی و اکولوژیکی موثر در این گونه مناطق امید می رود تا بتوان مدیریتی بهینه و مبتنی بر تمام واقعیتهای موجود بر اینگونه مناطق اعمال نمود . مطالعات خاکشناسی ( ارزیابی منابع و قابلیت اراضی ) در محدوده مطالعاتی منطقه زردلان ( شیروان چرداول ) در راستای اهداف مطالعات طرح جنگلداری چند منظوره می باشد . این مطالعه شامل بررسی مشخصات فیزیکی اراضی و نیز تعیین خصوصیات شیمیایی خاک به منظور تعیین محدودیت های اراضی و تعیین کاربری های اصلی و شناخت اراضی مستعد جهت توسعه جنگل و یا بهبود آن می باشد . مجموعه حاضر نتایج مطالعات تعیین تناسب اراضی و شناخت محدودیت های اراضی برای توسعه و بهبود جنگل و منابع جنگلی در حوزه زردلان ( شیروان چرداول ) می باشد، که در واحد های مطالعاتی اراضی شامل اجزاء واحدهای اراضی انجام شده است .

نویسندگان

جعفر علی اولاد

کارشناس ارشدمرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ایلام

علی نجفی فر

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ایلام

کاظم سیاوشی

کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ایلام

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Klute, A.(ed). 1986.Methods of soil analysis.part1 :Physical and mineralogical methods ...
  • Soil survey staff. 1993.Soil survey manual.U.S .D.A.Hb.No. 18., Washingto n, ...
  • USDA, 1996.Soil survey laboratory methods manual, ver3 , soil survey ...
  • نمایش کامل مراجع