بهینه سازی چند هدفه مبدل واسط سیستمهای فتوولتائیک به منظور بهبود کیفیت توان در ریزشبکه های مستقل

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,489

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICESE01_188

تاریخ نمایه سازی: 18 خرداد 1393

چکیده مقاله:

ریزشبکه یک شبکه محلی شامل واحدهای تولید پراکنده، سیستم های ذخیره ساز انرژی و بارهای کنترل پذیر است که می تواند در دو حالت متصل به شبکه سراسری یا مستقل از آن (جزیره ای) مورد بهره برداری قرار بگیرد. سیستم های فتوولتائیک یکی از منابع تجدیدپذیر انرژی هستند که به دلیل مزایای زیادشان اخیراً کاربرد گسترده ای به عنوان منابع تولید پراکنده در ریزشبکه ها پیدا کرده اند. از آنجا که توان تولیدی این منابع از نوع DC است، ولتاژ تولیدی آرایه های خورشیدی توسط یک مبدل DC/DC به مقدار مطلوب افزایش داده شده و سپس توان تولیدی این سیستم ها توسط یک مبدل واسط به ریزشبکه تزریق می شود. حضور بارهای نامتعادل و غیرخطی از مهمترین عواملی هستند که می توانند کیفیت توان ریزشبکه ها را به ویژه در شرایط عملکرد جزیره ای تحت تاثیر قرار دهند. هدف این مقاله بهینه سازی چند هدفه پارامترهای کنترل کننده به منظور کاهش همزمان اغتشاشات هارمونیکی ولتاژ و میزان انحراف ولتاژهای سه فاز از مقادیر مرجع در حالت عملکرد جزیره ای ریزشبکه می باشد. در این راستا از روش بهینه سازی تجمع ذرات با ضرایب شتاب متغیر به منظور بهینه سازی همزمان اهداف مسئله استفاده شده است. در این روش با تغییر ضرایب شتاب ذرات از همگرایی الگوریتم کلاسیک PSO به نقاط بهینه محلی جلوگیری شده و باعث همگرا شدن الگوریتم به سمت نقطه بهینه واقعی می گردد. نتایج حاصل از شبیه سازی در نرم افزار MATLAB برای سه سناریوی متفاوت صحت عملکرد روش پیشنهادی را در جبران اغتشاشات بار تأیید می کند.

کلیدواژه ها:

سیستم های فتوولتاییک ، مبدل واسط الکترونیک قدرت ، کیفیت توان ، بهینه سازی چند هدفه ، ریزشبکه مستقل

نویسندگان

علی رضائی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برق قدرت دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خراسان، شرکت توزیع نیروی برق استان خراسان جنوبی

مجیدرضا ناصح

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند.

مرتضی حق شناس

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برق، دانشکده مهندسی برق وکامپیوتر دانشگاه بیرجند.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :