بررسی اثر حضور جبرانساز و پیش کشش بر انباشت آسیب خستگی در رایزرهای دریایی

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 606

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICOPMAS09_257

تاریخ نمایه سازی: 24 خرداد 1393

چکیده مقاله:

یکی از مهمترین علل وقوع شکست و واماندگی در تجهیزات و قطعات، بروز خستگی م یباشد. این پدیده در قطعاتی که تحت بارگذاری وابسته به زمان قرار دارند ایجاد می شود. بارهای نوسانی ناشی از برخورد امواج و جریان های دریایی به تجهیزات و تأسیسات فراساحل، مهترین عاملانباشت آسیب خستگی در آنها به شمار می رود. از جمله تجهیزاتی که پیش بینی خستگی در آن حائز اهمیت بسیار است، رایزرها هستند. رایزرهابه خصوص در آب های عمیق در معرض دو دسته از نیروهای وابسته به زمان قرار دارد. از یک سو برخورد امواج و جریان های دریایی با رایزر ایجاد بارگذاری وابسته به زمانی را سبب می شود که میدان تنش نوسانی را در طول آن به وجود می آورد، این میدان تنش در مناطق نزدیک به سطح دریا نسبت به بستر افزون تر می باشد، از سوی دیگر حرکت سکو بر روی امواج در دو راستای عمودی و افقی یک نیروی محوری متغیر ووابسته به زمان را ایجاد می نماید که منجر به تشدید میدان تنش نوسانی ناشی از جریان می گردد. به منظور کاهش اثرات حرکت سکو بر رفتاررایزرها در محل اتصال سکو به رایزر از یک جبرانساز استفاده می گردد. همچنین اعمال یک نیروی کششی متناسب با وزن رایزر منجر به کاهش دامنه نوسان رایزر به ویژه در مناطق نزدیک بستر دریا می شود اما این نیروی کششی خود افزایش کشش متوسط در طول رایزر را سبب می گردد. در این مقاله پس از مدلسازی رایزر و نیز بررسی اثرات حرکت سکو بر رفتار دینامیکی آن، اثر پارامترهای جبرانسازی و نیز میزان نیروی پیش کشش بر انباشت آسیب خستگی در طول رایزر مورد مطالعه قرار خواهد گرفت

نویسندگان

شهرزاد حمیدی

استادیار ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

امیر مقیسه

کارشناس ارشد ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Kelly. S.G (2007) Advanced Vibration Analysis, CRT, Taylor & Francis ...
  • Shigly. J.E, Mischke. C.R (2001). Mechanical Engineering Design, McGraw-Hill, New ...
  • Nise, N.S.(1995). Control Syatems Engineering. A ddison-Wesley Publishing Company. ...
  • Dowling .N.E. (1999) Mechanical Behavior of Materials, Wiley, New York ...
  • نمایش کامل مراجع