ضرورت مدیریت بحران سونامی و توسعه سیستم هشدار آن در بندر چابهار

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 927

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICOPMAS09_275

تاریخ نمایه سازی: 24 خرداد 1393

چکیده مقاله:

سونامی همواره به عنوان یکی از سهمگینترین بلایای طبیعی در طول تاریخ مطرح بوده است که اکثر نواحی ساحلی در حاشیه اقیانوس ها راتهدید میکند. تنها از سال 1850 میلادی به بعد، سونامی موجب مرگ بیش از 450000 نفر و وارد آمدن میلیاردها دلار خسارت به نواحیساحلی در سرتاسر جهان شده است[ 1]. سونامی بزرگ 26 دسامبر سال 2004 میلادی در منطقه اندونزی در اقیانوس هند که حدود230000 نفر کشته بر جای نهاد، به عنوان مخربترین و بدترین حادثه ثبت شده سونامی در طول تاریخ به شمار میرود[ 2]. در زمان وقوع این سونامی، هیچگونه آمادگی در منطقه اقیانوس هند چه به لحاظ سیستم هشدار و چه به لحاظ برنامهریزی مدیریت بحران وجود نداشت وپس از آن جامعه جهانی انجام اقدامات در این زمینه را در الویت خود قرار داد[ 3]. از طرفی، در جلسه گروه هماهنگی بینالدولی جهت توسعه سیستم هشدار سونامی منطقه اقیانوس هند که توسط کمسیون بینالدولی اقیانوسشناسی وابسته به یونسکو، در تاریخ 8-3مارس سال 2005 میلادی در پاریس برگزار شد، منطقه مکران به طور رسمی به عنوان یکی از دو ناحیه سونامیخیز در اقیانوس هند مورد شناسایی قرار گرفت و .[ در این همایش مقرر گردید که کشور ایران در جهت توسعه سیستم هشدار سونامی در منطقه مکران با کشورهای منطقه همکاری نماید

نویسندگان

بی بی الهام فخری بافقی

دانشجو ، دانشگاه تهران

ناصر حاجی زاده ذاکر

استادیار ، دانشگاه تهران

اسماعیل صالحی

استادیار ، دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - حیدرزاده، م، (138) ارزیابی _ سونامی در ناحیه فرورانش ...
  • - شهرداری چابهار، دفتر روابط عمومی، (1387) گزارش سالیانه، صفحه ...
  • - Bernard, E. N., Mofjeld, H. O., Titov, V., Synolakis, ...
  • - Satake, K., Okal, E. A., and Borrevo, J. C. ...
  • - International Coordination Meeting for the Development of a Tsunami ...
  • - Heck, N. H., (1947), List of seismie Sea waves, ...
  • نمایش کامل مراجع