پاسخ غیر خطی شدت در نورسنجی بوسیله CCD در حالت اشباع

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,667

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IPC84_136

تاریخ نمایه سازی: 5 اسفند 1385

چکیده مقاله:

نورسنجی توسط CCD روش نوینی است که امروزه بطور نسبتا گسترده ای در اندازه گیری های نجومی مورد استفاده قرار می گیرد . نورسنج های مبتنی بر فناوری CCD امروزه می توانند جایگزین نورسنج های فتوالکتریک باشند . این نورسنج ها مزیت های متعددی نسبت به نورسنج های قتوالکتریک دارند . به عنوان مثال اندازه گیری نور پس زمینه آسمان، ستاره ی مقایسه و ستاره اصلی می توانند بطور همزمان انجام شوند که علاوه بر صرف جویی در وقت باعث افزایش دقت و عدم نیاز به سیستم ردیابی دقیق می گردد . در اندازه گیری های انجام شده توسط CCD ، پاسخ CCD به شدت های متفاوت خطی در نظر گرفته می شود . در حالت اشباع به دلیل سرریز شدن از پیکسل های مجاور، پاسخ خطی نیست . عکس برداری از ستارگان مختلف بگونه ای که هیچ پیکسلی اشباع نشود کاری دشوار است . به ویژه در مورد اجرام پر نور ناگزیر پیکسل ها اشباع خواهند شد . در این مقاله سعی شده است اثرات غیر خطی اشباع شناسایی شوند . منحنی حساسیت شدتی دوربین پیشرفته ی SBIG ST6 با انجام رصد های مختلف و انجام محاسبات توسط نگارندگان محاسبه شده و همانگونه که ملاحظه خواهد شد این منحنی خطی نیست . طی راه حل ارائه شده در این مقاله می توان اثر شدت نور ستاره و همچنین زمان نوردهی را بر اندازه گیری ها کاهش داد . کلیه محاسبات در محیط نرم افزار MathLab 6.5 انجام شده اند.

نویسندگان

اردلان آرمین

گروه فیزیک دانشگاه اصفهان، کمیته مکان یابی رصد خانه ملی ایران ( پایگا

سحر بصیری اصفهانی

گروه فیزیک دانشگاه اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • J. Saxton , The first CCD photometry from Lymm, VSSC ...
  • Wolfram Corporation, CCD photometry with ma thematica, 2004 ...
  • Encyclopedia of Astronomy and Astrophysics, Nature publishing group 2002, ...
  • Zombeg, handbook of astronomy and astrophysics, Cambridge University Press, 2000 ...
  • A.Armin, S .O.Seyedghei, M. Karimi, Spectrum optimization using intensity average ...
  • نمایش کامل مراجع