تاثیر استفاده از پودر زرده حاوی آنتی بادی اختصاصی زرده تخم مرغ (Lgy) علیه اشرشیاکلی، برالگوی پروتئینی خونی و جمعیت اشرشیاکلی روده جوجههای گوشتی

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 659

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCANR06_313

تاریخ نمایه سازی: 9 تیر 1393

چکیده مقاله:

ازمایش حاضر به منظور مطالعه اثر پودر زرده حاوی آنتی‌بادی اختصاصی علیه اشرشیاکلی بر جمعیت اشرشیاکلی محتویات ایلئوم و الگوی الکتروفورتیک خون جوجه‌های گوشتی آلوده با اشرشیاکلی انجام گرفت. تعداد 10 مرغ تخم‌گذار علیه اشرشیاکلی ایمن و از زرده آن‌ها برای ادامه آزمایش استفاده شد. تعداد 120 قطعه جوجه (نر) یک روزه به صورت کاملاً تصادفی به سه تیمار و سه تکرار و ده مشاهده در هر تکرار تقسیم گردیدند. گروه یک (شاهد منفی) عدم دریافت باکتری زنده و آنتی بادی CN، گروه دوم دریافت روزانه مقدار 4/0٪ پودر زرده در جیره غذایی (CEB)، گروه سوم دریافت روزانه مقدار 30 میلی‌لیتر آنتی بادی در 7/2 لیتر آب آشامیدنی CEA گروه چهارم دریافت جیره پایه بدون افزودن پودر زرده و آنتی بادی اختصاصی CE گروه دو م، سوم و چهارم در سن 10 روزگی با 1 میلی لیتر از محلول سوسپانسیون E. coli حاوی (فرمول در متن اصلی مقاله) باکتری زنده به روش دهانی چالش داده شدند. نتایج بیان‌گر آن است که چالش گوارشی جوجه‌های گوشتی با اشرشیاکلی 02:k1 سبب گردید. و پروتئین‌های سرم به جای آن‌که در مسیرهای التهابی به کار گرفته شوند می‌توانند به سوی مسیرای متابولیکی هدایت شده و عملکرد تولیدی پرندهآلوده به عوامل پاتوژن را به نحو موثری تحت تأثیر قرار دهند هم‌چنین جمعیت اشرشیاکلی ایلئومی در گروه‌هایی که پودر زرده و آنتی بادی را دریافت داشته بودند، به طور معنی‌دار (p<0/01) پایین‌تر از دیگر گروه‌های آلوده بود.

کلیدواژه ها:

آنتی بادی زرده تخم‌مرغ ‌(lgy) پودره زرده ، پروتئین سرم خون ، اشرشیاکلی ، جوجه گوشتی

نویسندگان

مریم شفیعی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه پرورش وتولید طیور دانشگاه تربیت مدرس

شعبان رحیمی

استاد و استادیار گروه پرورش و تولید طیور، دانشکده کشاورزی،

محمد امیرکریمی ترشیزی

استاد و استادیار گروه پرورش و تولید طیور، دانشکده کشاورزی،

تقی زهرایی صالحی

استاد گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران،

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Fulton, R. M., Nersessian, B. N. and Reed, W. M. ...
  • Girard F, Batisson I., Martinez G, Breton C, Harel J ...
  • Mahdavi, A. H., Rahmani, H. R., Nili, N., Samie, A. ...
  • Ruan GP, Ma L, He XW, Meng MJ, Zhu Y, ...
  • نمایش کامل مراجع