معرفی رقم جدید لوبیا سفید درسا

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,192

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PULSES05_103

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1393

چکیده مقاله:

لوبیا یکی از مهمترین حبوبات ایران و جهان از نظر ارزش تغذیهای و اقتصادی محسوب میگردد. رقم درسا اولین بار با نام شجره G11867 در سال 1530 ، به همراه 206 لاین از انواع لوبیاهای سفید،چیتی و قرمز از طریق مرکز تحقیقات بین المللی گیاهان حاره( CIAT 33 و 38 انجام شد، به عنوان لاین برتر انتخاب ،32 ، ( وارد ایران شد و در طرحهای مختلف بهنژادی که طی سالهای 31گردید. در سال 1580 ، لاین G11867 به همراه 6 لاین دیگر لوبیا جهت ارزیابی تحمل به خشکی مورد ارزیابی قرار گرفت. میزانتحمل به خشکی و کارائی مصرف آب این لاین نسبت به رقم شاهد دانشکده برتر بود. به منظور بررسی واکنش لاین G11867 بهمهمترین آفات و بیماریهای رایج لوبیا از سال 33 الی 84 ، چهار طرح تحقیقاتی اجرا گردید. از نظر بیماریهای ویروسی، لاین G11867 نسبت به نژاد نکروتیک ویروس BCMV در گروه حساس قرار گرفت اما در مقابل ویروسهای CMV و BYMV مقاومت نشان داد. لاین G11867 نسبت به آفت کنه دو نقطهای )مهمترین آفت لوبیا در ایران( به عنوان مقاومترین لاین لوبیا سفید شناسائی گردید. در سال 1580 طرح تحقیقی ترویجی بررسی و مقایسه دو لاین لوبیا سفید G11867 و Cifemcabe مقاوم به آفت کنه دو نقطهای در شرایط زارعین در شهرستانهای اراک و خمین اجرا گردید. در اراک، علیرغم عدم سمپاشی در کرت G11867 علیه کنه دو نقطهای و دو بار سمپاشی در کرت شاهد توسط زارع، عملکرد لاین G11867 به میزان105کیلوگرم و14/2درصد بالاتر از شاهد بود. در شهرستان خمین با همین شرایط عملکرد لاین مذکور 1525 کیلوگرم و 83 درصد بالاتر از شاهد بود. در مجموع دو منطقه، این لاین به میزان 56 درصد نسبت به شاهد افزایش عملکرد داشت.

نویسندگان

حمیدرضا دری

پژوهشگر مرکز ملی لوبیا، خمین

اسماعیل بیضائی

پژوهشگر مرکز ملی لوبیا، خمین

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آمارنامه کشاورزی.1386. سالنامه اطلاعات و آمار وزارت کشاورزی، سال زراعی ...
  • دری، حمید را و دادیور، مسعود. 1381. گزارش نهائی طرح" ...
  • دری، حمیدرضا، بنی جمالی، محمد، دادیور، مسعود، قنبری، علی اکبر، ...
  • Beeb, S. P. W. Skroch, J. Tohme, M. C. Duqu, ...
  • Kapila, R. K., K. mari, V. Chahota, R. K. Dhiman. ...
  • Sicard, D., L. Napri, O. Porfiri, D. Bulfon and R ...
  • نمایش کامل مراجع