ارزیابی اثرات کمی و کیفی فاضلابهای بیمارستانی شهر اراک بر روی شبکه انتقال فاضلاب و تصفیه خانه شهر اراک ( از نقطه نظر آلانیده های آلی و فزات سنگین )

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 776

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCEH15_079

تاریخ نمایه سازی: 27 شهریور 1393

چکیده مقاله:

سابقه و هدف : بیمارستانها حجم زیادی فاضلاب تولید می کنند که می تواند بصورت بالقوه حاوی مواد خطرناکی باشد بنابراین نیاز به مدیریت صحیح فاضلاب بیمارستانی را یاجاب می کند. در این تحقیق ، ویژگیهای کمی و کیفی بیمارستانه، کلینیکه و مراکز بهداشتی شهر اراک و پتانسیل اثر آنها بر تصفیه خانه شهر اراک مورد مطالعه قرار گرفت. روش تحقیق : در این مطلعه مقطعی که در سال 91/1390 انجام گرفت کیفیت فاضلاب بیمارستانها، کلینیکها و مراکز بهداشتی درمانی شهر اراک از نقطه نظر پارامترهای PO*4 , TKN,pH, TSS, BOD*5, COD و همچنین فلزات سنگین مورد آنالیز قرارگرفت همچنین میزان تاثیر این آلاینده ها بر حسب معادل نفر بر شبکه جمع آوری فاضلاب شهری و تصفیه خانه شهر اراک مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج و بحث: پایش مقادیر PO4,TKN,BOD*5 نشان می دهد که میزان روزانه دفع این آلاینده ها به ترتیب برابر با 188/14، 102/7و 53/6kg/d می باشد که به ترتیب برابر با 15763، 51351و 6700 نفر می باشد. متوسط مصرف سرانه آب برابرm*3/d 2116/5 و مقدار فاضلاب تولیدی برابر با 1693/2m*3/d برآورده گردید. همچنین مقدار فلزات سنگین در این بیمارستانها و مراکز بهداشتی درمانی مورد آنالیز قرار گرفت که بیشترین مقدار تولیدی این آلاینده ها مربوط به Hg برابر با 99/331g/d و بعد از آن Zn و Ag به ترتیب برابر با 41/96 و 32/164g/d می باشد. نتیجه گیری : هرچند که وجود واحد فرآیند پیش تصفیه به کم کردن اثرات جانبی فرآیند تصفیه فاضلاب کمک می کند اما با توجه نتایج مطالعه مذکور و آگاهی از میزان تولید فاضلاب تولیدی شهر اراک، تخلیه فاضلابهای مذکور به شبکه جمع آوری فاضلاب شهری می تواند انجام بگیرد.

نویسندگان

امیرحسین محوی

گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، تهران، ایران

سجاد مظلومی

گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، تهران، ایران گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم

محمد یاسر نوری سپهر

گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران

مهدی خدایاری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک