مطالعه تاثیر اسموپرایمینگ و هیدروپرایمینگ در سطوح مختلف کود گوگرد گرا نوله بر عمق دانه، تعداد دانه در ردیف بلال، میزان کلروفیل و عملکرد ذرت ( رقم سینکل کراس 704)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 633

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_0173

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی و مقایسه تاثیر هیدروپرایمینگ واسموپرایمینگ در سطوح مختلف کودگوگرد گرانوله برصفات : تعداد دانه در ردیف بلال،عمق دانه بلال، کلروفیل b ،a و کل ذرت ،عملکرد دانه و بیولوژیک، آزمایشی به صورت فاکتوریل درقالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سال 1391 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهرود در سه تکرار انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل هیدروپرایمینگ ( پرایم و عدم پرایم) و اسمو پرایمینگ (پرایم و عدم پرایم) و کودگوگرد گرانوله در سه سطح (0، 200، 400) کیلوگرم در هکتار اعمال شد و تاثیر آن بر صفات ذکر شده ارزیابی گردید. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد اثرمتقابل سه گانه تیمار هیدروپرایمینگ × اسموپرایمینگ × کود گوگرد تاثیر معنی داری بر تعداد دانه در ردیف بلال،عمق دانه بلال، کلروفیل b ،a و کل در سطح احتمال یک درصد داشت ، بطوریکه بیشترین میزان تعداددانه در ردیف بلال از ترکیب تیماری عدم هیدروپرایمینگ × اسمو پرایمینگ به همراه تیمار 400 کیلوگرم گوگرد در هکتار به تعداد 34 مشاهده شد که نسبت به تیمار شاهد (عدم کاربرد کود به تعداد 28) 17/65 درصد تعداددانه درردیف بلال افزایش یافت، همچنین بیشترین میزان عمق دانه در بلال در ترکیب تیماری (عدم هیدروپرایمینگ × اسموپرایمینگ به همراه تیمار 200 کیلوگرم گوگرد در هکتار به میزان 0/82) مشاهده شد که نسبت به تیمار شاهد (عدم کاربرد کود) 37/81 درصد عمق دانه در بلال افزایش یافت، همچنین بیشترین میزان کلروفیل a تحت تاثیر تیمار( اسموپرایمینگ × عدم هیدروپرایمینگ در سطح کود 400 کیکوگرم در هکتار به میزان 4/34 میلی گرم بر گرم) مشاهده شد که نسبت به تیمار شاهد(عدم کاربرد کود) 44/94 درصد افزایش یافت و بیشترین میزان کلروفیل b و کل مربوط به اثر متقابل (هیدروپرایمینگ × اسموپرایمینگ در سطح کودگوگرد 200 کیلوگرم در هکتار) بود که نسبت به شاهد به ترتیب 45/22 و 32/66 درصد افزایش نشان دادند. بر اساس نتایج جدول تجزیه واریانس اثر متقابل هیدروپرایمینگ و کود گوگرد اثر معنی داری بر عملکرد دانه در سطح احتمال یک درصد داشت. به طوریکه در مقایسه میانگین ها مشاهده شد که بیشترین عملکرد دانه درترکیب تیماری هیدروپرایمینگ با کاربرد کود گوگرد 400 کیلو گرم در هکتار به میزان 5680 مشاهده شد که نسبت به تیمار شاهد(عدم هیدروپرایمینگ به میزان 4913) 15/51 درصد افزایش یافت ،همچنین اثر متقابل اسمو پرایمینگ و کود گوگرد هم اثر معنی داری در سطح احتمال یک درصد داشت . به طوریکه در مقایسه میانگین ها مشاهده شد که بیشترین عملکرد بیولوژیک درترکیب تیماری اسمووپرایمینگ با کاربرد کود گوگرد 200 کیلو گرم در هکتار به میزان 10990 مشاهده شد که نسبت به تیمار شاهد(عدم اسمووپرایمینگ و کاربرد کود، به میزان 10000) 9/01 درصد افزایش یافت. در این تحقیق در یک نتیجه گیری کلی می توان گفت با اعمال تیمارهای مختلف پرایمینگ به همراه کود گوگرد باعث افزایش صفاتی همچون عمق دانه در بلال ومحتوای کلروفیل گیاه همچنین افزایش تعداد دانه در ردیف (اجزای عملکرد) و عملکرد بیولوژیک (وزن خشک اندام هوایی) (عملکرد دانه) و عملکرد دانه (وزن خشک دانه) ، گردید.

نویسندگان

مهری جعفری بجدنی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه شاهرود

حمید عباس دخت

اعضای هیئت علمی دانشگاه شاهرود

حسن مکاریان

اعضای هیئت علمی دانشگاه شاهرود

احمد غلامی

اعضای هیئت علمی دانشگاه شاهرود

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ashraf, M. and Foolad, M.R., 2005. Pre- sowing seed treatment- ...
  • De Villiers, A.J., Van Rooym, M.W., Theron, G.K., and Van ...
  • kg/ha _ _ produced maximum seed deep and non hydro ...
  • نمایش کامل مراجع