بررسی مزیت اقتصادی کشت مخلوط زنیان (Carum copticum L.) و اسفرزه (Plantago ovate L.) در تاریخهای مختلف کاشت

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 686

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_0561

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی مزیت کشت مخلوط گیاه زنیان و اسفرزه در سطوح مختلف تاریخ کاشت ،آزمایشی به صورت طرح کرتهای خرد شده در قالب بلوک کامل تصادفی در سه تکرار در سال زراعی 1391 اجرا شد. عامل اصلی آزمایش شامل دو تاریخ کاشت، 20 دی ماه (B1) و 20 بهمن ماه (B2) و شش سطح، کشت خالص زنیان C، کشت خالص اسفرزه C1، و 25% اسفرزه+ 100 % زنیان C2 و 50% اسفرزه+ 100 % زنیان C3 و 75% اسفرزه+ 100 % زنیان C4، و 100% اسفرزه+ 100 % زنیان C5، به عنوان عامل فرعی بودند. نتایج داده ها نشان داد که تاثیر کشت مخلوط بر عملکرد دانه دو گیاه، شاخص رقابت، نسبت برابری زمین و نسبت برابری زمین استاندارد معنیدار بود. بیشترین عملکرد دانه زنیان (230/36 گرم در متر مربع) و اسفرزه ( 53/94 گرم در متر مربع) از کشت خالص دو گیاه بدست آمد. اما نتایج نشان از سودمندی کشت مخلوط نسبت به تک کشتی هر یک از دو گونه داشت، به طوری که در کلیه تیمارهای مخلوط شاخص رقابت کمتر و نسبت برابری زمین (LER) و نسبت برابری زمین استاندارد (LERs) بیشتر از یک بود. تیمار C5 کمترین مقدار شاخص رقابت (0/07) و بیشترین مقدار LER (1/56) و LERs (1/41) را داشت. در تیمار مخلوط C5 مقدار LER نسبت به کشت خالص از برتری 57 درصدی برخوردار بود.

نویسندگان

حسن موسی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد گیاهان دارویی* دانشگاه زابل

احمد قنبری

استاد گروه زراعت داشکده کشاورزی دانشگاه زابل

علیرضا سیروس مهر

استادیار گروه زراعت داشکده کشاورزی دانشگاه زابل

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ghanbari, A., Ghadiri, H., Jokar, M., 2007. Effect of intercropping ...
  • Mazaheri, D., 1998. Intercropping. Tehran University Press, Iran, p. 262. ...
  • Mirhashemi, S. M., Koocheki, A., Parsa. M., Nassiri Mahallati, M, ...
  • Njoku, S. C., Muoneke, C. O., Okpara, D. A., Agbo, ...
  • Ofori, F., Stern, W. R., 1987. Relative sowing time and ...
  • نمایش کامل مراجع