اثر اسید هیومیک بر برخی شاخصهای رشد و عملکرد گیاه چای ترش (Hibiscus sabdariffa) در شرایط خشکی

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,184

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_1013

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی اثر اسید هیومیک بر برخی شاخصهای رشد و عملکرد گیاه چای ترش در شرایط خشکی بر گیاه دارویی چای ترش، آزمایشی در سال 1392 در جیرفت با استفاده از طرح کرتهای خرد شده در قالب بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار به اجرا درآمد. تیمارهای مورد بررسی شامل خشکی بصورت A1= 50 میلیمتر ، A2= صد میلیمتر، A3= صد و پنجاه میلیمتر تبخیر از تشتک تبخیر کلاس A به عنوان عامل اصلی و مصرف کود اسید هیومیک شامل B1= شاهد، B2= اسید هیومیک همراه با آبیاری، B3= اسید هیومیک همراه با آبیاری و یک بار محلولپاشی، B4= اسید هیومیک همراه با آبیاری و دو بار محلولپاشی به عنوان عامل فرعی در نظر گرفته شدند. اسید هیومیک مصرفی جهت آبیاری و محلولپاشی به ترتیب با غلظت 10 کیلوگرم در هکتار و 250 سیسی در 100 لیترآب استفاده شد. نتایج نشان داد تنش خشکی به طور معنیداری موجب کاهش ارتفاع گیاه، تعداد شاخه فرعی، قطر بوته، تعداد میوه و عملکرد اقتصادی شد. در حالی که مصرف اسید هیومیک مقاومت گیاه را به کاهش این صفات افزایش داد در نتیجه موجب تعدیل اثرات مضر تنش خشکی شد.

نویسندگان

مژگان سنجری میجانی

دانشجوی کارشناسی ارشد گیاهان دارویی دانشگاه زابل

علیرضا سیروس مهر

استادیار گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل

براتعلی فاخری

دانشیار گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل

حسن موسی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد گیاهان دارویی دانشگاه زابل

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :