ارزیابی لاینهای دابل هاپلوئیدگندم نان (Triticum aestivum L.) برای ژنهای مقاومت به زنگ زرد Yr5 و Yr7 با استفاده ازنشانگرریزماهواره WMS501

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 492

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_1278

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

زنگ زرد یکی از مهمترین و خسارت زاترین بیماریهای گندم در سراسر جهان است. موثرترین راه مقابله با این بیماری استفاده از مقاومت ژنتیکی است و ترکیب ژنهای مقاومت در یک رقم توسط گزینش به کمک نشانگرها روش مناسبی برای ایجاد مقاومت پایدار در مقابل عامل بیماریزا میباشد. هدف از این پژوهش شناسایی ژنهای مقاومت موجود در لاینهای دابل هاپلوئید گندم حاصل از تلاقی گندم با ذرت به کمک نشانگرهای مولکولی است. براساس اطلاعات حاصل از پایگاه داده GrainGenes ژنهای Yr5 و Yr7 با نشانگر ریزماهواره همبارز WMS501 روی کروموزوم 2B تفرق همزمان دارد. لذا از این نشانگر به منظور بررسی وجود این دو ژن در ژرمپلاسم حاضر استفاده شد. DNA به روش CTAB استخراج و باندهای مرتبط توسط آغازگر WMS501 برای ژنهای مورد بررسی بوسیله PCR تکثیر شدند. در بین ژرم پلاسم مورد مطالعه تمامی 50 نمونه از این جمعیت آلل مقاومت را نشان دادند و در نتیجه وجود ژنهای Yr5 و Yr7 درآنها تایید شد. لذا میتوان پی برد که جمعیت حاضر، دارای ژرم پلاسم ارزشمندی برای مقاومت به زنگ زرد میباشد. بر اساس نتایج حاصل پیشنهاد می شود از این نشانگر برای هرمی کردن این ژن با دیگر ژن های مقاومت برای ایجاد ارقام مقاوم به زنگ زرد در برنامه های بهنژادی گندم استفاده شود.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

مهدی زرگانی

دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری

غلامعلی رنجبر

دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

شاپور ابراهیم نژاد

استادیار و رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی مازندران (قراخیل)

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Keshavarzi, _ Tahir-Hallaj ian, M., Bagheri, A., Afshari, F., 2004. ...
  • Ranjbar, G.A., Hollamby, G.J., ...
  • Shepherd, K.W., Islam, AKRF. 1996. Comparison of different _ of ...
  • نمایش کامل مراجع