بازیابی آب و نمک از پساب دورریز کارخانه کلرآلکالی پتروشیمی اروند

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 666

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCWR01_118

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

پتروشیمی اروند بعنوان بزرگترین زنجیره تولید کلر و مشتقات آن و پی وی سی در دنیا در سایت 3 منطقه ویژه اقتصادی –پتروشیمی ماهشهر احداث شده است .صاحب لیسانس این مجتمع عظیم شرکتهایUHDE/VINNOLITEآلمان می باشد . در واحد کلرآلکالی پتروشیمی اروند بمنظور کنترل سولفات موجود در آب نمک گردشی مصرفی توسط طراحPURGE BRINEمنظور و اجرا شده است . براساس طراحی مقدار آب نمک دورریز مقدار بین 140 الی 180 متر مکعب در ساعت می باشد . با طرح بازیابی آب نمک و حذف سولفات بروش شیمیایی از اتلاف سالانه حداقل 1500000 متر مکعب معادل آب خام دریافتی از رودخانه کارون و 300000 تن نمک خام و 730 تن سود سوزآور براساس 100 % خالص و 1000 تن سودااش جلوگیری خواهد شد .که ضمن بازیابی آب شیرین و جلوگیری از آلودگی محیط زیست ؛ صرفه اقتصادی حاصله سالانه بالغ بر 148 میلیارد ریال برآورد می شود .

کلیدواژه ها:

نویسندگان

بهمن بهزادی

رئیس اداره مهندسی فرآیند و کنترل تولید پتروشیمی اروند

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :