بررسی تلفات گندم در مراحل برداشت، حمل و نقل، بوجاری و انبارداری با استفاده از رگرسیون خطی چندگانه در استان چهارمحال و بختیاری

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 983

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDA01_2984

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

چکیده مقاله:

گندم یکی از مهمترین منابع غذایی در الگوی مصرف هر کشوری است. در کشورهای در حال توسعه، بیش از 50 درصد انرژی از نان بهدست میآید که در مراحل برداشت و پس از برداشت متحمل خساراتی ناشی از ریزش و تلفات این محصول هستیم و بایستی برای حفظآن چارهاندیشی کرد. هدف از انجام این تحقیق اندازهگیری تلفات گندم در مراحل برداشت و پس از برداشت در استان چهارمحال وبختیاری در سال 1390 بود. اندازهگیری تلفات گندم در مرحله برداشت از دو رقم گندم سرداری و امید و از کمباینهای نوع جاندیر 955و 1055 مورد استفاده قرار گرفت. آزمایش در قالب بلوکهای کامل تصادفی و به صورت کرتهای دو بار خردشده در سه تکرار و برای مقایسه میانگینها از آزمون چند دامنهای دانکن استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده ها توسط دو نرم افزار SAS و SPSS انجام شد. نتایج نشان داد که بیشترین تلفات در کمباین جاندیر 955 و رقم گندم امید به میزان 6/08 درصد (311/9 یلوگرم در هکتار) که 12/75 درصد از آن مربوط به تلفات انتهایی، 41/4 درصد از آن مربوط به تلفات شانه برش، 21/4 درصد مربوط به تلفات خرمنکوب و 24/45 درصد مربوط به تلفات تمیزکننده و کمترین مقدار مربوط به کمباین جاندیر 1055 و رقم گندم سرداری به میزان 3/46 درصد (179/82 کیلوگرم در هکتار) بود. همچنین تلفات در مرحله پس از برداشت گندم به میزان 8/06 درصد که 0/32 درصد در مرحله حمل و نقل از مراکز خرید تا سیلو، 5/31 درصد در مرحله بوجاری که شامل تلفات مفید، غیر مفید و سنزدگی و حدود 2/41 درصد در مرحله انبارداری مشاهده گردید. نتایج حاصل از تجزیه رگرسیونی نیز نشان داد که حدود 58/7 درصد میزان تلفات برداشت گندم توسط سه متغیر نوع کمباین، رقم گندم و شهرستان، حدود 77/9 درصد تلفات حمل و نقل گندم توسط دو متغیر نوع ماشین و مسافت، حدود 46/3 درصد تلفات بوجاری گندم توسط دو متغیر رقم گندم و شهرستان و حدود 82/1 درصد تلفات انبارداری گندم مربوط به دو متغیر نوع انبار و زمان انبارداری بود.

کلیدواژه ها:

کمباین ، رقم امید و سرداری ، تلفات ، گندم

نویسندگان

اسدالله میراثی

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیزاسیون دانشگاه رامین خوزستان

محمدامین آسودار

دانشیار گروه مکانیزاسیون ماشینهای کشاورزی دانشگاه رامین خوزستان

عباس عبدشاهی

استادیار گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه رامین خوزستان