بررسی وضعیت موجود و دلایل متورکه شدن قنوات در استان قزوین وارایه راهکارهایی برای استفاده بهینه از آن در مناطق خشک و نیمه خشک استان

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,523

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICQ01_027

تاریخ نمایه سازی: 22 خرداد 1386

چکیده مقاله:

قنات از قدیمی ترین سازه های ایرانی جهت استحصال آب از سفره های آب زیر زمینی در مناطق خشک و نیمه خشک می باشد. ایجاد قنات یکی از عوامل رونق و توسعه کشاورزی، دامپروری در واحهه ها، روستاها و حتی تمدنهای توسعه یافته بوده است. در این مقاله که حاصل آخرین مطالعات و بررسیهای انجام شده بر روی دشت قزوین توس شرکت آب منطقه ای می باشد و آمار و ارقام سایر مراکز تحقیقاتی در استان بوده که پس از تجزیه و تحلیل دلایل متروکه شدن و سایر مشخصات کیفی و کمی قنوات بیان گردیده، سپس با ارایه راهکارهایی جهت استفاده بهینه از قنوات موجود با مدیریت زیست محیطی به موضوع می پردازد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

یداله ملکی

کارشناس زمین شناسی - قزوین - اداره کل امور آب منطقه ای قزوین - مدیریت هم

سعید رشوند

کارشناس ارشد جنگلداری، قزوین، مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی و منابع طبیع

عبدالحسین مظفری

کارشناس بهداشت ، قزوین، مجتمع ادارات، اداره کل حفاظت محیط زیست

طاهره پرهیزکاری

کارشناس محیط زیست، مجتمع ادارات، اداره کل حفاظت محیط زیست استان قزوین

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :