ارزیابی کارایی علف کش های دو منظوره با تاکید بر کنترل یولاف (Avena ludiviciana) مقاوم به بازدارنده های استیل کو آنزیم آ- کربوکسیلاز در مزارع گندم شهرستان شوش

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 585

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCAHEC01_254

تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394

چکیده مقاله:

مصرف متوالی علف کش های بازدارنده استیل کوآنزیم آ- کربوکسیلاز منجر به بروز مقاومت یولاف وحشی نسبت به این سموم در بسیاری از مزارع گندم شهرستان شوش شده است با توجه به این مسئله بررسی تاثیر علف کش هایی دیگر با نحوه عمل متفاوت از جمله بازدارنده های استولاکتات سینتاز امری ضروری بود. بدین منظور آزمایشی در یکی از مزارع گندم شهرستان شوش که به دلیل مصرف طولانی مدت و مکرر از علف کش های فوپ با مشکل مقاومت یولاف وحشی نسبت به سموم بازدارنده استیل کوآنزیم آ- کربوکسیلاز به طور بحرانی مواجه بود انجام شد. قالب طرح ، بلوک کامل تصادغی و به شکل فاکتوریل در 3 تکرار، سال اجرا 89 و 90 و اعمال تیمارها در مرحله اواسط پنجه زدن گندم بود. فاکتور اول یا سموم مورد استفاده شامل : علف کش آتلانتیس با دز 1500 سی سی در هکتار، علف کش توتال با دز 40 گرم در هکتار به همراه روغن مخصوص 1250 سی سی در هکتار ، علف کش اورست با دز 43 گرم در هکتا ر به همراه روغن سیتوگیت دو در هزار و بدون استفاده از علف کش و فامتور دوم کود با سه سطح روی و هیومکس به ترتیب با دز 2 و 4 لیتر در هکتار و بدون استفاده از کود بود. نتایج حاصل از تجزیه واریانس برای صفات مورد بررسی ، اختلاف معنی داری در سطح خطای یک درصد بین سموم مختلف مورد استفاده نشان داد . نتایج حاصل از مقایسه میانگین به روش دانکن نیز نشان داد که علف کش اورست می تواند تراکم و وزن خشک یولاف وحشی را به ترتیب 90 و 87 درصد کاهش دهد ولی علف کش آتلانتیس با 97 درصد کاهش تراکم و وزن خشک یولاف وحشی بهترین تیمار آزمایشی بود علف کش توتال نیز باعث 86 درصد کاهش تراکم و 80 درصد کاهش وزن خشک علف هرز یولاف وحشی شد لذا کارایی آن پایین تر از بقیه بود. از لحاظ عملکرد دانه هم آتلانتیس بهترین تیمار آزمایشی بوده و بعد از آن علف کش اورست قرار گرفت.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

عبدالحمید عصاریان

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته شناسایی و مبارزه با علف های هرز (مسئول مکاتبه)

ناظر آریان نیا

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

شاپور لرزاده

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • راستگوم.م.ح.راشد محصل.1.زند .و م.محلاتی. 1387. مبنای مولکولی مقاومت توده های ...
  • _ .Beckie, H. 2006.Herbicide resistance Weeds :Management tactics and practices.Weed ...
  • DeihimfarR; E .Zand ;A.M.Mahdavi Damghani ;andS _ S oufizadeh.200 .Herbicide ...
  • .Zand. E ; BenaKashani, F ;Alizadeh, H.M; Soufizadeh, S ;Ramezani, ...
  • Zand, E;Bena Kashani , F :B aghestani, M .A ;Maknali ...
  • نمایش کامل مراجع