بررسی اثر شکل بادبندی های قائم بر ضریب رفتار سازه های فولادی مرتفع مجهز به سیستم کمربند خرپایی، توسط تحلیل دینامیکی تاریخچه زمانی

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 638

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICSAU02_0670

تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394

چکیده مقاله:

با توجه به احداث روز افزون ساختمان های بلند مرتبه در سطح کشور و کشورهای در حال توسعه و گسترش آن ها، لزوم بررسی دقیق تر رفتار لرزه ای اینگونه سازه ها بیش از پیش احساس می شود. با توجه به گستردگی و تنوع سازه ای اینگونه ساختمان ها، مطالعه حاضر برروی نوع خاصی از اینگونه سازه ها که شامل اسکلت فولادی با اتصالات جوشی و مجهز به کمربند خرپایی در طبقه آخر و همچنین در طبقات میانی می باشد، انجام گرفته است. سازه های مرتفع مجهز به سیستم کمربند خرپایی (Outrigger Braced Structures) با درگیر کردن کل سازه پیرامون، یک روش اساسی در حل مسئله واژگونی محسوب شده و در محدوده 40 الی 60 طبقه، دارای بازدهی بیشتری نسبت به سازه قاب مهاربندی شده می باشند. در این تحقیق، ابتدا روش محاسبه ضریب رفتار و عوامل مؤثر بر آن مورد بررسی اجمالی قرار گرفته است . سپس تعداد 5 مدل دو بعدی ( شامل 20 الی 60 طبقه ) مجهز به کمربند خرپایی در تراز سقف و طبقات میانی، که در سه گروه 5 تایی، بتفکیک شامل بادبندهای V -2 ، X -1 و Λ -3 ، Λ مدل سازی شده و بتفکیک نوع زمین و شتاب مبنای طرح، مدل های مزبور بر اساس آیین نامه 2800 طراحی شده اند. در مرحله بعد، با استفاده از شتابنگاشتهای ثبت شده بر روی زمین های نوع 1، 2 و 3 پس از نرمال سازی آنها به مقدار Sa=0.25g و Sa=0.35g مجموعاً تعداد 1800 تحلیل تاریخچه زمانی خطی و غیرخطی (بتفکیک برای سه نوع زمین و شتاب های لرزه ای مختلف) بر روی مدل های مزبور انجام گرفته است. سپس با انجام تحلیل رانشی مدی (Modal Push–over Analysis) و بررسی منحنی های بدست آمده برای مدل های مورد مطالعه، مقادیر ضرایب شکل پذیری و مقاومت افزون و در نهایت مقادیر ضریب رفتار، بتفکیک برای هر گروه با فرم بادبندی مورد نظر محاسبه شده و تأثیر فرم های مختلف بر روی ضریب رفتار مورد مطالعه قرار گرفته است.

نویسندگان

آرمن آساتوریانس

مشاور تحقیقاتی مهندسی زلزله، موسسه Yerevan Project Co ایروان- ارمنستان

سهراب فلاحی

کارشناس ارشد مهندسی زلزله، مهندسین مشاور " امداد صنعت ساختمان "، تهران- ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آساتوریانس، آرمن، رحیم‌زاده، فیاض، " تعیین ضریب رفتار در ساختمانهای ...
  • زند، امیر، رحیم‌زاده، فیاض، "مطالعه عملکرد بادبندهای EBF با رفتار ...
  • Uang C.M., "Establishing R Factor for Building Seismic Provisions", J. ...
  • Nassar, A.A., and Krawinkle. H., (1991), "Seismic Demands for SDOF ...
  • Jinkoo Kim, Hyunhoon Choi "Response modification factors of chevron-braced frames" ...
  • Bungale S. Taranath, (2005), "Wind and Earthquake Resistant Buildings", John ...
  • نمایش کامل مراجع