پژوهشی بر نقش گرافیک محیطی آتلیه های معماری در راستای کیفیت بخشی به ایده های دانشجویان (نمونه موردی: دانشجویان رشته معماری مرکز اموزش علمی - کاربردی میراث بیستون کرمانشاه)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 945

فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICSAU02_1225

تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394

چکیده مقاله:

اهمیت فیزیکی محیط کالبدی می تواند نقش تعیین کننده ای در الگوهای رفتاری افراد داشته باشد در بحث اموزش که به طور اخص مورد نظر ایت فضای اموزشی می تواند به طور موثری با توجه به معیارها و الگوهای معرفی شده توسط روانشناسان و دانشمندان به پیشبرد این الگوها کمک نماید در این پزوهش سعی بر آن است با توجه به نیازهای خاص اجتماعی در سال های اخیر و با رویکرد جامعه شناختی خلاقیت نقش کیفیت فضاهای آموزشی را مد نظر قرار دهد تا با بهره گیری از مفاهیم علمی الگویی از فضای بهینه را پیشنهاد نماید تا در عین براورده ساختن نیازهای فیزیکی قابلیت پرورش تفکر هلاق را دارا باشد در خلال پژوهش با طرح و تکمیل پرسشنامه با موضوعات ، رنگ، بافت، سطح، حجم علائم و نمادها و ... با جامعه آماری 90 نفر از دانشجویان معماری به بررسی نظرات و پیشنهادات دانشجویان رشته معماری مرکز اموزش علمی کاربردی میراث بیستون کرمانشاه (به عنوان نمونه موردی) در راستای کیفیت بخشی به ایده های این دانشجویان و بررسی تاثیرات گرافیک محیطی در رشد خلاقیت آنها پرداخته که مشخص گردید 92 درصد از دانشجویان رنگ، بافت، فرم و حجم، نصالح، نور و ... یا به طور خلاصه گرافیک محیطی را موثر در یادگیری ، ایجاد انگیزه و پرورش خلاقیت خود را موثر دانسته و از اهمیت زیادی برایشان برخوردار است. همچنین با مقایسه طیف وسیعی از دانشجویان و با تغییر ظاهری گرافیک محیط آتلیه ها در بازده زمانی 4 ماهه نتیجه بدست آمده حاکی از این می باشد که این دانشجویان از لحاظ علمی در دروس نظری 21 درصد و دروس عملی (موردی: طراحی معماری) در حدود 44.40 درصد رشد داشته اند همچنین با مصاحبه با اساتید دانشجویان مورد مطالعه نیز شاهد آن بودیم که این دانشجویان از لحاظ ایده پردازی و پرورش خلاقیت نسبت به قبل در سطح بالاتری قرار گرفته اند . نتایج این تحقیق در حقیقت کوششی است در جهت طراحی کالبدی نوین برای فرایند اموزش با توجه به عناصر و اجزا و عوامل شکل دهنده فضایی برای ایجاد محیطی خلاقیت زا و همچنین بررسی مفهوم خلاقیت و ساز و کارهای موثر بر آن که می تواند راه گشای آموزش خلاق معماری را فراهم نماید.

نویسندگان

علی امرائی

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان شوشتر

محمد مهدی مقدسی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه گروه معماری

سمیرا عباسی

کارشناس ارشد مهندسی معماری کامپیوتر مدرس مرکز آموزش علمی کاربردی میراث بیستون

نجمه سوری

کارشناس مهندسی کامپیوتر کارمند مرکز آموزش علمی کاربردی میراث بیستون

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ا یر ا نی، کنفر ا نس ملی معما ر ...
  • ، نا شر اندیشه و هنر معما ر ی 1379 ...
  • تهر ان، د ا نا 1373، [7] فلاح د ا ...
  • آلنگ، ج، آفریشن نظریه معما ری، نقش علوم رفتا ر ...
  • تا بستا ن 1379 سا ل د وم ثا ر ...
  • ا نتشا ر ا ت د ا نشگا ه شیر ...
  • د ا نشگا ه پیا م نو ر . 1389، ...
  • گر افیک و چا پ، ثا ر ه چها رم، ...
  • نمایش کامل مراجع