بررسی میزان کارآیی استفاده از منابع پروتئینی جیره و ازت دفعی به محیط پیرامونی در جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره های حاوی کلینوپتیلولیت و سدیم زئولیت A

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 437

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AEFSJ01_204

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394

چکیده مقاله:

به منظور تعیین اثرات اندازه ها و سطوح مختلف کلینوپتیلولیت و سدیم زئولیت A بر کارآیی استفاده از منابع پروتئینی جیره و ازت دفعی به محیط پیرامونی، آزمایشی با 13 تیمار و چهار تکرار به صورت طرح کاملاً تصادفی انجام شد. کلینوپتیلولیت و سدیم زئولیت A در سطوح 1/5 و 3 درصد و سه اندازه فیزیکی مختلف کوچکتر از 250 میکرومتر، 0/4 تا 0/8 میلی متر و 1 تا 2 میلی متر مورد استفاده قرار گرفتند. گروه شاهد کمترین پروتئین قابل هضم را در میان تیمارها داشت و تیمار حاوی 1/5 درصد کلینوپتیلولیت با اندازه ذرات 0/4 تا 0/8 میلی متر بیشترین مقدار پروتئین قابل هضم را نشان داد (0/05 > P ). گروه شاهد بیشترین مقدار نیتروژن بستر را داشت و استفاده از تیمارها توانست اثر مثبتی از نظر کاهش نیتروژن بستر داشته باشد، به طوریکه کمترین مقدار نیتروژن بستر در جوجه های تغذیه شده با کلینوپتیلولیت در سطح 1/5 درصد با اندازه فیزیکی 0/4 الی 0/8 میلی متر مشاهده شد، اما این تفاوت از نظر آماری معنی دار نبود. گروه شاهد بیشترین مقدار رطوبت بستر را در میان تیمارهای مختلف داشت و استفاده از 3 درصد سدیم زئولیت A با اندازه فیزیکی کوچکتر از 250 میکرومتر سبب کاهش معنی دار رطوبت بستر شد (0/05 > P ). به طور کلی با توجه به نتایج میتوان نتیجه گیری نمود که استفاده از کلینوپتیلولیت و سدیم زئولیت A در تغذیه جوجه های گوشتی به دلیل افزایش راندمان استفاده از پروتئین جیره غذایی و کاهش مقدار رطوبت و ازت بستر میتواند اثرات مثبتی بر شاخص های زیست محیطی با توجه به دفع کمتر ازت داشته باشد.

نویسندگان

بهمن پریزادیان کاوان

استادیار گروه علوم دامی، دانشگاه لرستان

محمود شمس شرق

دانشیار دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Cumming, R.B. 1990. Recent advance in animal nutrition. UNE, Armidale. ...
  • Ferguson, N.S., R.S. Gates, J.L. Tarala, A.H. Cantor, A.J. Pescatore, ...
  • Li, H., H. Xin, Y. Liang, and R.T. Burns. 2008. ...
  • Ouhida, I., J.F. Perez, J. Piedrafita, and J. Gasa. 2000. ...
  • Petunkin, N. 1991. Influence of zeolites on animal digestion. In: ...
  • Tiwari, J. 2007. Zeolite as natural feed additive to reduce ...
  • نمایش کامل مراجع