اثرات تغییر ضریب زبری بستر بر مولفه های هیدرولیکی جریان با استفاده از مدل WMS و HEC-RAS (مطالعه موردی : حوضه آبخیز چهل چای)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 801

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IHC12_229

تاریخ نمایه سازی: 30 شهریور 1394

چکیده مقاله:

امروزه بهره برداری از علم و تکنولوژی برای پشتیبانی از نظارت، تجزیه و تحلیل، مدل سازی و توسعه سیستم های پشتیبانی تصمیم گیری، سیستمهای اطلاعات جغرافیایی و فعالیت های دشت سیلابی رو به گسترش است. بنابراین با توجه به وقوع سیلابهای مختلف و خسارات ناشی از آن، همچنین تغییرات مشخصات رودخانه ها در زمان افزایش دبی جریان و سیلابی شدن آنها، اهمیت عوامل موثر بر وقوع سیلاب بیشتر روشن می شود. لذا استفاده از مدل های نرم افزاری جهت تحلیل رودخانه و منطقه سیل خیز بسیار موثر و کاربردی است. در این تحقیق با استفاده از مدل WMS اثرات تغییر ضریب زبری کف بر مشخصات جریان سیلاب در یکی از زیر حوضه های حوضه آبخیز چهل چای مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور ابتدا نقشه های توپوگرافی منطقه تهیه گردید و در محیط Arc GIS نقشه ارتفاعی رقومی(DEM) منطقه به دست آمد. همچنین با استفاده از نقشه پوشش منطقه، مقادیر مختلف ضریب زبری برای هر قسمت در نظر گرفته شد. با استفاده از فایل DEM، مسیر رودخانه تعیین گردید و پس از تعیین مقاطع عرضی، کلیه فایلها به محیط HEC-RAS انتقال داده شد. نتایج حاصل از تحلیل رودخانه نشان داد که با افزایش ضریب زبری، مقدار میانگین عدد فرود و مقدارمتوسط سرعت کاهش پیدا کرد. همچنین متناظر با افزایش مقدار ضریب زبری، مقدار میانگین شیب انرژی افزایش یافت.

کلیدواژه ها:

ضریب زبری ، حوضه آبخیز چهل چای ، WMS ، HEC-RAS

نویسندگان

حمید پاک باز

گروه مهندسی عمران مهندسی آب دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

نورالدین زارعی

عضو هیئت علمی گروه مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلام آباد غرب

علی تمسکنی زاهدی

گروه مهندسی عمران مهندسی آب دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

محمد محمدی هاشمی

گروه مهندسی عمران مهندسی آب دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :