بررسی تاثیر تغییرات پارامترهای مختلف جهت کاهش اثرات غلظت آلاینده ها خروجی از دودکشهای نیروگاه یکی از شرکتهای نفتی ایران توسط نرم افزار PHAST

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 677

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HYGIENE02_066

تاریخ نمایه سازی: 25 بهمن 1394

چکیده مقاله:

به طور کلی مهم ترین منابع تولید آلاینده ها اشتعال سوخت های فسیلی است. کنترل و کاهش پیامدهای ناشی از انتشار آلاینده ها مستلزم مدل سازی الگوی پراکنش آلاینده ها از منبع و بررسی پهنه بندی انتشار و اثرات زیست محیطی آنها می باشد. در این پژوهش با مدل سازی الگوی پراکنش آلاینده های هوای شامل گازهای H2S و NO2 و NO و CxHy و NOX و SO2 و CO و CO2 ناشی از عملکرد 5 دیگ بخار نیروگاه برق در 6 حالت جوی و برای 3 دوره زمانی یکی از شرکتهای نفتی ایران توسط نرم افزار PHAST به بررسی پهنه بندی انتشار آلاینده ها، حداکثر نشست غلظت آلاینده روی سطح زمین پرداخته شد. پس از آن، مجددا با تغییر پارامترهای دما و رطوبت، سرعت وزش باد، جهت وزش باد، تغییر در شرایط ارتفاع و قطر در نقطه رهایش و زبری سطوح پهنه بندی انتشار آلاینده ها، نشست آلاینده روی سطح زمین مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان می دهد که آلاینده ها بطور میانگین در 3 دوره در شرایط جوی B و C و F به ترتیب در شعاع حدود 1.7 و 1.9 و 2.1 کیلومتری شرکت بروی سطح زمین خواهد نشست. اما در حالت جوی A و D و E به هیچ وجه آلاینده ها برروی سطح زمین ننشسته و آلاینده ها از ارتفاع 69 متری زمین از دهانه دودکش خارج و بطور میانگین در 3 دوره تا ارتفاع بالای 1250 متری ا زسطح زمین بالا رفته و تا شعاع حدود 648 متری در جهت وزش باد از دودکش انتشار می یابد. جهت بررسی تغییر تاثیر پارامترها، مجددا بوسیله نرم افزار انجام که نشان داد؛ افزایش در دما و رطوبت، آلاینده خروجی از دودکش تغییر محسوسی در پهنه بندی آلاینده ها مشاهده نمی گردد. افزایش سرعت باد موجب کاهش پهنه انتشار در جهت باد و نیز افزایش طول محدوده نشست آلاینده شده و تغییر در جهت باد صرفاً موجب تغییر در جهت انتشار و پهنه بندی آلاینده می گردد. تغییر 10 متری در ارتفاع دودکش تاثیر ملموسی در نقشه پهنه بندی انتشار آلاینده نداشته و تغییر در زبری سطح (ایجادساختمانهای بلند) در محدوده شهری موجب انتشار آلاینده به خارج از شهر و کاهش پهنای انتشار آلاینده می شود.

نویسندگان

فاطمه غفاری عزیزی

دانشجوی کارشناسی ارشد آلودگی های محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

فرزانه فاخری رئوف

عضو هیئت علمی و استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

محمدرضا رعاضی طبری

کارشناس ارشد مهندسی آلودگی هوا، دانشگاه علوم و تحقیقات واحد اهواز

علیرضا جعفری

مهندس بهداشت حرفه ای شرکت نفت

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • حسینی شاد، سید مصطفی، صیادی، محمد حسین، (1379)، «کاربرد سبزینه ...
  • رازجویان، محمود، (1389) «آسایش در پناه باد». مجله دانشگاه شهید ...
  • غیاث الدین، منصور، (1385)، «آلودگی هوا، اثرات، منابع و کنترل»، ...
  • فدوی، رضا، (1390)، «نقش فضای سبز در کاهش آلودگیهای زیست ...
  • D. Taleb, B. Abu-Hijleh, (2013), "Potential effect of organic and ...
  • E.. Gago n, J. Roldan, R. Pacheco- Torres, J. Ordoiez, ...
  • P. Moone, T. Defraeye, V. Dorer, B. Blocken, J. Carmeliet, ...
  • نمایش کامل مراجع