مطالعات درجه آزادی کانی کربناته روی و کانیهای اکسید و هیدروکسید آهن سنگ معدن گوشفیل مجتمع معدنی ایرانکوه

سال انتشار: 1381
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,672

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SMEC03_019

تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1386

چکیده مقاله:

مسئله فرآوری کانیهای اکسیده روی از موضوعات مهم فرآوری مواد معدنی می باشد و در اکثر معادن ایران ذخایر اکسیده روی به صورت باطله در اطراف معادن باقی مانده اند. شرکت معدنی باما یکی از مهمترین کارخانجات تولید کنسانتره سرب و روی ایران با ظرفیت اسمی 1500 تن در روز در استان اصفهان می باشد. معدن گوشفیل یکی از معادن بزرگ شرکت معدنی باما است که مقادیر قابل توجهی از ذخایر اکسیده روی (اسمیت زونیت) با عیار متوسط روی 7/65%، عیار سرب 3/50% و عیار تقریبی آهن 9% به عنوان باطله در اختیار دارد و درصدد راه حلی برای تولید کنسانتره روی می باشد. تحقیقات زیادی برای پرعیارسازی خاک اکسیده گوشفیل انجام گرفته است، ولکن نتایج قابل توجهی را برای صنعت به دنبال نداشته است. در این تحقیقات به مطالعات میکروسکوپی و درجه آزادی این کانسنگ پرداخته شده است. نتایج نشان می دهد که کانی اسمیت زونیت نسبت به بقیه کانیهای اکسید و هیدروکسید، از قدرت شکنندگی بالاتری برخوردار بوده و اسمیت زونیت در ابعاد 90 میکرون و کانیهای اکسید و هیدروکسید آهن در ابعاد تقریبی 65 میکرون به آزادی کامل می رسند، در نتیجه با خردایش نمونه در ابعاد زیر 90 میکرون، (100-80)% اسمیت زونیت آزادند و برای کانیهای آهن دار (100-50)% آنها آزاد می گردند. در این حالت احتمال اینکه نرمه های آهن کمتری تولید بشود بیشتر شده و در نتیجه، فلوتاسیون و بازداشت کانیهای آهن دار آسانتر خواهد شد.

نویسندگان

عبدالمطلب حاجتی

دانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری مواد معدنی، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه

احمد خدادادی

استادیار بخش فراوری مواد معدنی و محیط زیست دانشگاه تربیت مدرس

سید محمد جواد کلینی

استادیار بخش فراوری مواد معدنی دانشگاه تربیت مدرس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ حاجتی.ع، گزارش کارآموزی 2 رکت باما، یاییز 1378. ...
  • _ علامه.الف، گزارش اکتشافات معدن: گوشفیل، تر گت باما _ ...
  • نمایش کامل مراجع