بررسی عوامل موثر بر دیدگاه کارشناسان نسبت به کشاورزی کم نهاده، مطالعه موردی شهرستانآوج

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 436

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MODERNAGR01_009

تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1395

چکیده مقاله:

کشاورزی پایدار کم نهاده نوعی نظام زراعی است که وابستگی کشاورزان را به برخی نهاده های کشاورزی کاهش میدهد و منجر به افزایش سودمندی مزرعه، افزایش پایداری در کشاورزی و تعامل بین نسل ها میشود .هدف این پژوهش بررسی عوامل موثر بر دیدگاه کارشناسان کشاورزی شهرستان آوج در رابطه با کشاورزی کم نهاده بود. روش پژوهش از نوع کاربردی بوده و به روش علی – مقایسه ای انجام شد. جامعه آماری شامل کارشناسان کشاورزی شهرستان آوج استان قزوین و حجم نمونه به کمک فرمول کوکران 148 نفر محاسبه و برای انتخاب آنها از روش تصادفی ساده استفاده شد. ابزار اصلی جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه بود که روایی آن بر اساس نظرات اساتید کشاورزی و پایایی آن با آزمون مقدماتی انجام و مقدار آلفا کرونباخ 79.8 درصد شد. برای تحلیل داده ها از آزمون های همبستگی و رگرسیون چند متغیره استفاده گردید که نتایج یافته ها نشان می دهد بین متغیرهای آگاهی از مزایای کشاورزی کم نهاده، توجه به علایق بهره برداران و میزان آگاهی از تاثیر کشاورزی متعارف بر تخریب محیط زیست در سطح 99 درصد رابطه معنی دار وجود داشت. این رابطه برای متغیرهای دانش بهره برداران به انجام کشت کم نهاده با متغیر نگرش متخصصان در خصوص ضرورت بکارگیری کشاورزی کم نهاده با یادگیری جهت استفاده کمتر از نهاده ها و نگرش به حفظ محیط زیست و در نهایت اهمیت دادن به نیاز مردم برای تولید در سطح 95 درصد معنی دار بود. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد از میان متغیرهای مستقل، اولین متغیر یعنی میزان آگاهی از مزایای کشاورزی کم نهاده، بیشترین دلیل و ضرورت بکارگیری این نوع از کشاورزی بود.

کلیدواژه ها:

تخریب محیط زیست ، کشاورزی پایدار کم نهاده ، نگرش متخصصان

نویسندگان

اردشیر مصباح

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

سمیه جنگ چی کاشانی

دکتری توسعه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ضریب تغییرات 0.183 0.198 0.205 0.302 0.334 0.282 0.278 0.270 ...
  • Bagheri, A, Shahpasand, M, (1389) Attitude of potato farmers Ardabil ...
  • Kerhoft, P. (1990). Agro forestry in Africa. A survey of ...
  • Bernard (Eds.). Ponas Institute, London: 10-41. ...
  • Shafiei, M, (1387), Policies in organic agriculture. The promotion, education ...
  • Tatlidil, F. F., Boz, I. & Tatlidil, H. (2009) Farmers ...
  • نمایش کامل مراجع