بررسی اثر محلول پاشی آهن و سطوح تنش کم آبیاری بر خصوصیات کمی و کیفی(Glycine max L) و شاخ صهای رشد سویا

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 476

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MODERNAGR01_038

تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1395

چکیده مقاله:

به منظور بررسی اثر تنش قطع آبیاری در مراحل مختلف رشد و تاثیر محلول پاشی سولفات آهن در غلظتهای متفاوت بر اجزای عملکرد، عملکرد دانه، سرعت رشد گیاه و نیز خصوصیات کیفی دانه سویا آزمایشی بصورت اسپلیت پلات در قالب بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 1393 در مزرعه ای واقع در منطقه ورامین اجرا شد. عامل اصلی طرح تنش خشکی در سه سطح شامل آبیاری مطلوب، قطع آبیاری از زمان تشکیل گره چهارم تا پایان گلدهی و قطع آبیاری از زمان تشکیل نیام تا پایان دانه بندی و عامل فرعی طرح محلول پاشی آهن با سه سطح شامل محلول پاشی آب خالص، محلول پاشی آهن از منبع سولفات آهن با غلظت های 2 و 4 کیلوگرم در هکتار بود. بیشترین عملکرد دانه در این شرایط از تیمار شاهد )آبیاری مطلوب) و به میزان 3074/4 کیلوگرم در هکتار حاصل شد. قطع آبیاری از زمان تشکیل گره چهارم تا پایان گلدهی، سبب کاهش معنی دار عملکرد دانه و رسیدن آن به مطلوب) و به میزان 4/3074 کیلوگرم در هکتارحاصل شد که در مقایسه با شاهد، کاهشی معادل%15 /2 کاهش معنی دار عملکرد دانه و رسیدن آن به 9/2606 کیلوگرم در هکتار شد که در مقایسه با شاهد، کاهشی معادل 2/15 % را نشان داد. میانگین عملکرد دانه از 2269/7 کیلوگرم در هکتار به ترتیب برای محلول پاشی سولفات آهن با غلظت 2 و 4 کیلوگرم در هکتار رسید .بنابراین محلول پاشی عنصر ریزمغذی آهن روش مدیریتی مناسبی جهت دستیابی به عملکرد بالا و ارتقای کیفیت دانه سویا می باشد.

نویسندگان

احمد محمدی مقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس

حمید مظفری

استادیار گروه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس

بهزاد ثانی

استادیار گروه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Garnett TP, Graham RD (2005) Distribution and remobilization of iron ...
  • GENL (Genetic Engineering News Letter). 2004. Special Issue. Transgenic drought ...
  • Giardi, M. T., J. Masojidek and D. Godde.1997. Effects of ...
  • Guttieri, M.J., Stark, J.C., Brain, K.O. and Souza, E., 2001. ...
  • Huber, S.C., D.W. Israel. CH. Foyer, M.H Valadier, A. Migge ...
  • نمایش کامل مراجع