ارائه یک سناریوی کاربردی در جهت بهینه سازی فیلتراسیون در فرآیند شیرین سازی گاز پالایشگاه های پارس جنوبی (مطالعه موردی: فازهای 17 و 18)

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 704

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CHCONF02_540

تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1395

چکیده مقاله:

گاز طبیعی معمولا حاوی مقداری ناخالصی مانند سولفید هیدروژن، دی اکسید کربن، بخار آب و ترکیبات هیدروکربنیمانند مرکاپتان هاست. معمولا سولفید هیدروژن و دی اکسید کربن را از ترکیب گاز جدا می کنند تا از مشکلات ناشی ازخوردگی گاز جلوگیری شود و ارزش حرارتی آن بالا رود. مزایای استفاده از فیلتراسیون در این فرآیند، کاهش خوردگی،جلوگیری از گرفتگی در مبدل حرارتی و کاهش کف کنندگی در برج می باشد. از دلایل اصلی بروز کف در برج هایشیرین سازی گاز با استفاده از محلول های آمینی، وجود آلودگی های هیدروکربنی و غیر هیدروکربنی را نام برد که ذراتجامد همراه جریان گاز و نیز ذرات حاصل از خوردگی تجهیزات فرآیند، هیدرکربن های مایع و آب نمونه هایی از اینآلودگی ها هستند. زمانی که خوراک ورودی به واحد شیرین سازی گاز فازهای 17 و 18 را بالا می برند سریعا احتمال کفکنندگی در برج ها افزایش می یابد و آنتی فوم تزریقی به برج ها دیگر چاره ساز نیست. بنا بر این به ناچار باید مقدارخوراک ورودی، حجم بخار ورودی و نیز تعداد دورهای توربو اکسپندر در واحد بازیابی اتان را کم کرد که کل پروسهفرآیندی در ردیف های گازی بهم می خورد و واحدهای شیرین سازی، نم زدایی و بازیابی اتان از سرویس عملیاتی خارجمی شوند. در این مطالعه نسبت بهینه فیلتراسیون جریان برگشتی در فرآیند شیرین سازی گاز برای جلوگیری از پدیدهکف کنندگی و نیز اثر فیلتراسیون در کنترل این آلودگی ها به صورت تحلیلی بررسی شده و میزان جریان عبوری از فیلتربه صورت تابعی از پارامترهای فرآیند می شود. برای پایین آوردن دمای تانک آمین در شروع راه اندازی واحد و نیز رسیدنبه مقدار مجاز آلودگی و جلوگیری از بوجود آمدن مشکلات عملیاتی بعدی، عبور 10 تا 20 درصد جریان از فیلتر ها کافینیست و با توجه به زمان رسیدن به حالت پایدار می توان مقدار جریان عبوری از فیلتر را 30 درصد یا بالاتر انتخاب کرد.

کلیدواژه ها:

مدلسازی ، فیلتراسیون ، شیرین سازی ، پالایشگاه های گازی پارس جنوبی

نویسندگان

سعید زنگنه

دانش آموخته مهندسی نفت، بخش تخصصی مهندسی فرآیند، شرکت راه اندازی و بهره برداری صنایع نفت (OICO)

کمال مبین

مدیر بخش تخصصی مهندسی فرآیند و مهندسی بهره برداری، شرکت راه اندازی و بهره برداری صنایع نفت (OICO)

حسن باقری

مدیر فازهای ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی، شرکت راه اندازی و بهره برداری صنایع نفت (OICO)

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • . Dupart, Bacon, Edwards, _ 'Understanding and Preventing Corrosion in ...
  • . N. Hamadani, R. Maddah Sadatiyeh, "Description of Process & ...
  • . S. Ghasemi, _ & Gas Processing", National Iranian Oil ...
  • . Veldman, _ :Alkanolamine Solution Corrosion Mechanisms and Inhibition from ...
  • . Rooney and DuPart, :Corrosion in Alkanolamine Plants: Causes and ...
  • . Pauley, C.R., Hashemi, R. and Coathien, S., "Ways to ...
  • . Pauley, C.R., , Langston, D.G. and Betts, F.C., "Solving ...
  • . Pauley, C.R., Perlmutter, B.A., "Texas Plant Solves Foam Problems ...
  • . Rooney, DuPart, Bacon, "Effect of Heat Stable Salts _ ...
  • نمایش کامل مراجع