تأثیر نوع گره و جنس نخ چله در تعیین خواص عملکردی فرش دستباف (شاخصهای درصد فشردگی، درصد افت ضخامت و نیروی بیرون کشیدن پرز از فرش)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 565

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NTEC10_010

تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1395

چکیده مقاله:

عوامل و شررایط محیطی مختلفی از جمله نیروهای فشراری، کششی و خمشی، رطوبت، حرارت و غیره در گذر زمان بر کیفیت و عملکرد نهایی فرش دستباف اثرگذار می باشند. حواس عمل کردی و هشت بر اساس ویژگی های ساختاری و مشخصات مواد اولیه مصرفی در آن بخصوص نخ های پرز از نظر جنس الیاف، نمره نخ، تعداد لا و غیره تعیین می گردد. در این پژوهش به بررسی تأثیر برخی از مشخصات ساختاری فرش دستباف: نه یکی نه بدجنس نخ تار و خواص عمل کردی فرش در برابر اعمال نیروهای فشاری و کششی پرداخته شده و بدین منظور نمونه فرش هایی در نوع نخ تار پشمی و پنبه ای و در دو گره مرسوم متقارن و نامتقارن بافته شده و سه شاخصه در صد فشردگی، در صد افت ضخامت و نیروی بیرون کشیدن پرز از فرش در آن ها محاسبه گردیده است. نتایج به دست آمده در نرم افزار آماری minitab آن صفر است و آزمون ANOVA و Tukey مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج حاصل نشان می دهد که نمونه فرش های بافته شده با تعداد پشمی بر گرهی فارسی بهترین نتایج را در شاخص های در صد فشردگی و افت ضخامت داشته است. در مورد شاخص نیروی بیرون کشیدن پرز از فرش، فرش های بافته شده با تار پشمی و گرهی پارکی نتایج بهتری نسبت به دیگر نمونه ها داشت.

نویسندگان

سلماز احمدی

کارشناسی ارشد فرش، دانشکده هنر و معماری اردکان، دانشگاه علم و هنر یزد، یزد، ایران

مازیار کبیری چالشتری

کارشناسی ارشد فرش، دانشکده هنر و معماری اردکان، دانشگاه علم و هنر یزد، یزد، ایران