ارزیابی سطح عملکرد ایمنی جانی درساختمان های بتن مسلح با سیستم قاب خمشی و شکل پذیری متوسط با روش تحلیل دینامیکی غیر خطی افزایشی(IDA)

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 637

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICESCON04_256

تاریخ نمایه سازی: 25 آذر 1395

چکیده مقاله:

خسارات مالی و تلفات جانی ناشی از وقوع زمین لرزههای بزرگ در جهان لزوم درک رفتار دقیق سازه درهنگام وقوع زلزله را بیش از پیش روشن کرده است. در سالهای اخیر بررسی کفایت سازهها از طریق کنترل مقاومت جای خود را به ارزیابی عملکرد لرزهای آنها داده است. بررسی عملکرد لرزهای سازه ها بر اساسی حفظ یک سطح عملکردی مشخصی، امکان انتخاب اهداف عملکردی وسیعی متناسب با نیاز مورد نظر را فراهم می آورد. از سوی دیگر طبیعی ترین روش تحلیل سازگار با رفتار فیزیکی سازه حین درگیری با زمینلرزه، تحلیل دینامیکی غیرخطی است. روش تحلیل دینامیکی افزایشی (IDA) قادر است عملکرد فیزیکی یادشده را جامع تر مدل نماید. در این مقاله عملکرد لرزهای قابهای خمشی بتنی با شکل پذیری متوسط و با درجه اهمیت زیاد که مشتمل بر ۴، ۸ و ۱۲ طبقه می باشند، مورد ارزیابی قرار گرفته است. برای انجام تحلیل دینامیکی غیرخطی افزایشی از تعداد ۲۲ زوج شتاب نگاشت حوزه دور 695-FEMAP مربوط به خاک سخت، با استفاده از شتاب طیفی منحنی میانگین IDA و همچنین شتاب طیف طرح استاندارد ۲۸۰۰ مقیاسی شده و در تحلیل تاریخچه زمانی قاب های مورد مطالعه مورد استفاده قرار گرفته است. در نهایت عملکرد اجزا و کل سازه با استفاده از روش تحلیل استاتیکی غیرخطی افزایشی، با در نظر گرفتن تغییرمکان هدف به میزان میانگین حداکثر تغییرمکان بام حاصل از تحلیل تاریخچه زمانی غیرخطی، مورد بررسی قرار گرفته و نتایج به دست آمده با نتایج حاصل از تحلیل دینامیکی مقایسه شده است که بر اساس آن باتوجه به ثابت بودن تعداد طبقات و افزایش ارتفاع و دهانه تیرها و همچنین افزایش پریود سازه، معیار خسارت (DM) یا حداکثر جابجایی نسبی بین طبقه ای افزایش یافته و سطح عملکرد پایین تری از قابهای مورد مطالعه را نشان میدهد.

کلیدواژه ها:

تحلیل دینامیکی غیر خطی ، تحلیل استاتیکی غیر خطی ، قاب خمشی بتن مسلح ، منحنی میانگین ، عملکرد لرزه ای

نویسندگان

احسان ربیعی وزیری

گروه عمران-سازه، واحد بروجرد، دانشگاه آزاد اسلامی ،بروجرد، ایران

عبدانبی عبده کلاهچی

استادیار گروه عمران آب،پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری تهران ،ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Fajfar, P., & Gaspersic, P. (1996). The N2 method for ...
  • FEMA, F. (1997). 273-NEHRP Guideline for The Seismic Rehabilitation of ...
  • FEMA, F. (1997). 356- Prestandard and Commentary for The Seismic ...
  • Applied Technology Council, ATC40 (1997). Seismic Evaluation and Retrofit of ...
  • Vamvatsikos, _ & Cornell, C. A. (2002). Incremental dynamic analysis. ...
  • Bazzurro, P., & Cornell, C. A. (1994). Seismic hazard analysis ...
  • Bazzurro, P., & Cornell, C. A. (1994). Seismic hazard analysis ...
  • Cornell, C. A., Jalayer, F., Hamburger, R. O.. & Foutch, ...
  • Shome, N. Cornell, CA (1999). Probabilistic seismic demand analysis of ...
  • نمایش کامل مراجع