تأثیر سه ماه تمرین هوازی بر برخی از شاخصهای آپوپتوز میوکارد

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 875

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ASSF01_053

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

مقدمه: آپوپتوز یا مرگ برنامهریزی شده سلولی نقش مهمی در ایجاد بیماریهای قلبی عروقی بویژه ناتوانی قلبی بازی میکند. در این بین برخی از شواهد حاکی از آن است که تمرینات ورزشی ممکن است فرآیندهای پیامرسانی مربوط به آپوپتوز را در بافت های پیکری حساس مانند میوکارد تغییر دهد. بنابراین، مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر سه ماه تمرین هوازی بر برخی از شاخص های آپوپتوز میوکارد در موشهای صحرایی انجام شد.روش شناسی: این مطالعه در قالب یک طرح تجربی دوگروهی (مدل حیوانی) به مدت سه ماه روی 20 سر موش صحرایی نر سه ماهه انجام شد. آزمودنیها به شکل تصادفی در دو گروه همگن تمرین و کنترل (هرگروه 10 سر) جایگزین شدند. آزمودنیهای گروه تمرین به مدت 12 هفته در برنامهی تمرین هوازی (شدت80-75 درصد اکسیژن مصرفی بیشینه) شرکت کردند. تمامی موشهای صحرایی، 48ساعت پس از آخرین جلسهی تمرین جراحی و ژنهای Bax ،2-Bcl و کاسپاز-3 میوکارد با استفاده از روش PCR-Time Realبررسی شد. دادههای حاصله با استفاده از آزمون t مستقل و در سطح معنیداری 05/0 تجزیه و تحلیل شدند.نتایج: بیان ژن Bax و نسبت Bcl2/Bax میوکارد گروه تمرین به طوری معنیدار به ترتیب 81 %و 89 %کمتر از گروه کنترل بود (05/0

میوکارد گروه تمرین به طور غیرمعنیدار به ترتیب 11 %و 37 %درصد بیشتر از گروه کنترل بود (05/0>P.(نتیجهگیری: در کل، به نظر میرسد که سه ماه تمرین هوازی بر کاهش پروتین پیشآپوپتوز میتوکندریایی قلب تاثیر قابل توجهی دارد. با این حال و با توجه به نتایج پروتئین کاسپاز-3 ،اظهار نظر قطعی در مورد نحوه تأثیرپذیری شاخصهای مربوط به آپوپتوز میوکارد از تمرینات ورزشی، منوط به انجام تحقیقات و مطالعات بیشتر در این زمینه میباشد.

نویسندگان

حسن پوررضی

دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی دانشگاه تبریز

افشار جعفری

دانشیار فیزیولوژی ورزشی دانشگاه تبریز

سعید نیکوخصلت

دانشیار فیزیولوژی ورزشی دانشگاه تبریز

بهزاد برادران

استادیار ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی تبریز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Favaloro B, Allocati N, Graziano V, Ilio C.D, Laurenzi V.D ...
  • Ko IG, Kim SE, Kim CJ, Jee YS. Treadmill Exercise ...
  • Kwak H.B. Effects of aging and exercise training on apoptosis ...
  • McMillan EM, Graham DA, Rush JWE, Quadrilatero J. Decreased DNA ...
  • Peterson J.M, Bryner R.W, Sindler A, Frisbee J.C, Alway SE. ...
  • Santana ET, Serra AJ, Silva Junior JA, et al. Aerobic ...
  • Xin L, Jian LU, Wei WU. Effect of Long-term Endurance ...
  • نمایش کامل مراجع