اثر بخشی آموزش مهارت ارتباط موثر بر میزان پرخاشگری و سازگاری اجتماعی دانش آموزان پسر پایه دوم دوره دوم متوسطه شهر تنکابن

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 590

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SEPP02_091

تاریخ نمایه سازی: 6 بهمن 1395

چکیده مقاله:

پیش زمینه و هدف : هدف پژوهش حاضحر بررسی اثر بخشی آموزش مهارت ارتباط موثر بر میزان پرخاشگری و سازگاریاجتماعی دانش آموزان پسر پایه دوم دوره دوم متوسطه شهر تنکابن می باشد. طرح تحقیق: طرح پژوهش از نوع پیش آزمون– پس آزمون با گروه کنترل بود . وبرای تحلیل داده ها از روش تحلیل کوواریانس چند متغیره (مانکوآ) و تحلیل کوواریانستک متغیره (آنکوا) استفاده گردید.جامعه آماری پژوهش حاضر عبارت بود از 530 نفر از دانش آموزان پسر پایه دوم دوره دوم متوسطه شهر تنکابن که در سال 95-94 مشغول به تحصیل بودند. نمونه آماری 30 نفر دانش آموزان پسر پایه دوم دوره دوم شهر تنکابن بودند که به روشنمونه گیری خوشه ای تک مرحله ای انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش ( 15 نفر) و گروه کنترل ( 15 نفر)گمارده شدند.ابزار مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه میزان پرخاشگری AGQ و پرسشنامه سازگاری دانش آموزان دبیرستانی بود. گروه آزمایش به مدت 9 جلسه نود دقیقه ای در معرض متغیر مستقل و آموزش مهارت ارتباط موثر قرار گرفت.یافته ها :نتایج بدست آمده نشان داد که آموزش ارتباط موثر می تواند در نحوه ارتباط و شناخت مسئولیت پذیری اثر داشتهو پرخاشگری را کاهش دهد و سازگاری دانش آموزان را افزایش دهد و در نهایت آموزش مهارت ارتباط موثر اثر مفید داشته باشد.بحث ونتیجه گیری:نتایج نشان داد بین دو گروه آزمایش وکنترل از لحاظ نمره های پس آزمون پرخاشگری و سازگاریاجتماعی تفاوت معنا داری وجود دارد (F=25/75).آموزش مهارت ارتباط موثر در کاهش پرخاشگری و افزایش سازگاری اجتماعی دانش آموزان پسر تاثیر دارد.

نویسندگان

علی اصغر ربیع تبار

کارشناس ارشد روان شناسی بالینی دانشکده روان شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن،تنکابن، ایران

مریم بابازاده

کارشناس ارشد روان شناسی بالینی دانشکده روان شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن، تنکابن، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اتکینسون. ریچارد سی. اسمیت. ادوارد ای، بم. داریل ج. هوکسما، ...
  • اتکینسون، ریتا. ال و همکاران (1382). زمینه روان شناسی هیلگارد. ...
  • آقاجانی حسین آبادی، محمد حسن. هنجاریابی مقدماتی پرسشنامه سبک هویت ...
  • اتکینسون، ریتال . اتکینسون، ریچارد. هیلگارد، ارنست(1904) زمینه روان‌شناسی. ترجمه: ...
  • جلالی، داریوش، جلال وند، لادن (1385) بررسی تاثیر آموزش مهارتهای ...
  • خدیوی زند، محمد مهدی(1385). پرخاشگری و ناکامی، تهران : انتشارات ...
  • خلعتبری، جواد .(1385) .آمار و روش تحقیق، تهران : انتشارات ...
  • Hafman , S , G .Moscivtch.D .A., Kim, Hyo-Jiin & ...
  • Kim, S., Kim, S.-H., & Kamphaus, R. W. (2010). "Is ...
  • نمایش کامل مراجع