سلامت روابط زناشویی و زنان از منظر قرآن کریم

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 477

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HCAQ01_058

تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395

چکیده مقاله:

تغییرات اساسی در سبک زندگی و رشد بدون وقفه طلاق در سالیان اخیر در ایران، موضوع مهم و قابل تأملی است که توجه صاحبنظران را به چگونگی و چرایی این مقوله معطوف نموده است. نتایج اینپژوهشها منجر به کشفعلل مختلفی در شکل گیری بحران ملی گردیده است. اما آنچه اغلب کارشناسان بر آن توافق دارند تأثیر شگرف نارضایتی زوجین از روابط جنسی برایجاد تنش ها و طلاق های خانوادگیاعم از عاطفی و جنسی می باشد.تأمین نیاز جنسی از اهداف اصلی شارع مقدس در ترغیب به ازدواج است. و یکی از ابزارهای مهم در تأمین آرامشزوجین محسوب می گردد. غفلت از درکصحیح سلامت و حقوقجنسی در روابط زوجین مبتنی بر آیات و روایات، منجر به ایجاد بحران و تنش درخانواده میشود. اصول، مبانی و روش ها در نظام اخلاق جنسی به تفصیل در آموزه های دینی بیان گردیده است و اهتمام به آنها درسلامت روان جامعه و اجتماع بسیار مؤثر خواهد بود. شارع مقدس، در راستای تأمین سلامت روان و جسم زنان و جلوگیری از بروز اختلالات روحی و روانی، توصیه هایی نموده استکه از آن جمله می توان به آیات222 و 223 سوره بقره اشاره نمود.. روش این پژوهشاسنادی بوده و سعی گردیده پساز شرح مختصری از اهمیت روابط زناشویی در اسلام و برخی آداب زناشویی سالم، نگاه قرآن در امر سلامت جنسی و تأمینحقوق زنان در پرتو آن با تأکید بر دو آیه مذکور تبیین گردد. رهیافت این پژوهشمبتنی استبر تأکید شارع برنظام اخلاق جنسی که از جامعیت برخوردار بوده و تأمین این غریزه از سوی زوجین که منجر به افزایشرضایت مندی زناشویی و سلامت روان می گردد. رعایت اصول مطرح شده در قرآن کریم با عنایت به تفاوت های جنسیتی در هر یکاز زوجین در راستای حفظ آرامش و کیان خانواده وضع شده است که در نهایتحرکتبه سوی تعالی را هموار می سازد

نویسندگان

لیلا بهرامی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مطالعات زنان دانشگاه الزهرا

فریبا سیدان

استادیار، گروه مطالعات زنان، دانشگاه الزهرا

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ حسین زاده، علی(1390). «ژداب و کارکردهای روابط جنسی _ ...
  • _ طاهرپور، محمدشریف و شرفی، محمدرضا(1390). «تبیین مبانی هستی شناسی ...
  • نمایش کامل مراجع