بررسی کیفیت تصفیه پساب لبنی با استفاده از میکروفیلتراسیون و اولترافیلتراسیون در فرآیند بیوراکتور غشایی در مقایسه با روش متداول لجن فعال

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 518

فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CHCONF03_257

تاریخ نمایه سازی: 8 اسفند 1395

چکیده مقاله:

امروزه بیشتر واحدهای لبنی، از فرآیند متداول لجن فعال به منظور تصفیه پساب های تولیدی خود استفاده می کنند. این روش دارای مشکلاتی همچون فضای اشغالی زیاد، وجود ذرات معلق در پساب خروجی، کیفیت پساب خروجی پایین و لجن تولیدی بالا می باشد. یکی از روش های بسیار مورد اعتماد که می تواند جایگزین روش متداول لجن فعال در واحدهای لبنی شود، روش بیوراکتور غشایی است. فرآیند بیوراکتور غشایی، به دلیل کیفیت بالای پساب خروجی، فضای اشغالی کم، عدم وجود ذرات معلق در پساب خروجی و لجن تولیدی پایین روشی بسیار مفید و کارا می باشد. در این تحقیق، کیفیت تصفیه پساب لبنی کارخانه لبنی پادراتوس با استفاده از میکروفیلتراسیون و اولترافیلتراسیون در فرآیند بیوراکتور غشایی مورد ارزیابی قرار گرفت و در نهایت نتایج به دست آمده با نتایج موجود از تصفیه این پساب با استفاده از روش متداول لجن فعال موجود در واحد لبنی پادراتوس، مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج به دست آمده از فرآیند بیوراکتور غشایی با غشای اولترا نشان دهنده کاهش 97.3 درصدی میزان COD، حذف 99.5 درصدی میزان کل جامدات معلق و راندمان کاهش 99.6 درصدی میزان کدورت بود. همچنین با استفاده از میکروفیلتراسیون، کاهش 94.2 درصدی میزان COD، 99 درصدی میزان کل جامدات معلق و 98.3 درصدی میزان کدورت، محقق گردید. در نهایت با مقایسه نتایج به دست آمده از این دو فرآیند و روش متداول لجن فعال مورد استفاده در واحد لبنی مذکور، مشخص گردید که کیفیت پساب خروجی از فرآیند بیوراکتور غشایی دارای ضریب اطمینان بالایی می باشد و می تواند با استفاده از فرآیندهای تکمیلی به منظور استفاده مجدد مورد مصرف قرار گیرد.

نویسندگان

امیر علی نیا

گروه مهندسی شیمی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران

حسین علیزاده گلستانی

گروه مهندسی شیمی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • J. Yang, Membrane Bioreactor for Wastewater Treatment, Bookboon, 2013. ...
  • Faisal I. Hai, K. Yamamoto, C. H. Lee, Membrane Biological ...
  • H. Park, I. Chang, & K. Lee, Principles of Membrane ...
  • A. Basile, A. Cassano, & N. Rastogi, Advances in Membrane ...
  • نمایش کامل مراجع