بررسی تاثیر مصرف حاد مکمل ال_آرژنین بلافاصله بعد از تمرین بر شاخص های کوفتگی عضلانی تاخیری در دختران غیرفعال

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 459

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CSFALL01_035

تاریخ نمایه سازی: 5 اردیبهشت 1396

چکیده مقاله:

هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر مصرف حاد مکمل ال- آرژنین بلافاصله بعد از تمرین بر شاخص های کوفتگی و آسیب عضله در دختران جوان غیرفعال بود. به این منظور 21 دختر سالم به صورت در دسترس انتخاب و به روش همگذری بافاصله 10 روز در پژوهش حاضر شرکت کردند و به صورت تصادفی در یکی از دو گروه تجربی (الف: 6 نفر ، ب: 6 نفر)قرار گرفتند که در مرحله اول گروه الف بعد از اجرای پروتکل تمرینی مکمل ال- آرژنین و گروه ب دارونما مصرف کردند و اندازه گیری های کراتین کیناز عضله، دامنه ی حرکتی مفصل زانو، ادم عضله ران و میزان درد عضله در سه مرحله پیشآزمون، 24 ساعت و 48 ساعت بعد از پروتکل تمرینی جهت بررسی کوفتگی تاخیری عضله صورت گرفت. مرحله دوم بافاصله 10 روز و دقیقا مثل مرحله اول تکرار شد با این تفاوت که گروه الف دارونما و گروه ب مکمل ال- آرژنین دریافت کردند. برای تحلیل آماری داده ها از نرم افزار spss نسخه 20 استفاده شد. نرمال بودن داده ها با آزمون شاپیرو ویلک موردبررسی قرار گرفت و برای تعیین تفاوت های درون گروهی و بین گروهی از آزمون آنالیز واریانس با اندازه گیری های مکررو آزمون تی استفاده شد. یافته ها: با اینکه اختلاف معنی داری بین میزان آنزیم کراتین کیناز پیش آزمون، 24 ساعت و 48ساعت بعد از تمرین در گروه دارونما را نشان می دهد (P≤0 05) ولی این افزایش در گروه مکمل معنادار نبود (P≥0 05).همچنین، در میزان کراتین کیناز بین گروه مکمل و دارونما اختلاف معناداری مشاهده نشد (P≥0 05). دامنه حرکتی مفصلزانو و میزان درک درد عضلانی نیز بین گروه های مکمل و دارونما در تمامی مراحل اندازه گیری اختلاف معنی داری نشاننداد (P≥0 05) ولی اختلاف دامنه حرکتی مفصل زانو و میزان درک درد عضلانی در سه مرحله پیش آزمون، 24 ساعت و48 ساعت بعد از تمرین در هر دو گروه معنادار بود (P≤0 05). میزان ادم عضله ران نیز در هر سه مرحله اختلاف معنادارینشان داد (P≤0 05) ولی این اختلاف بین گروه مکمل و دارونما معنی دار نبود (P≥0 05). نتیجه گیری: به نظر می رسدمصرف سه گرم مکمل ال آرژنین بلافاصله بعد از تمرین تاثیر معنی داری بر کاهش شاخص های کوفتگی عضلانی ندارد.

کلیدواژه ها:

کوفتگی عضلانی تاخیری (DOMS) ، اسید آمینه ال- آرژنین (L-Arginine) ، آنزیم کراتین کیناز(CK)

نویسندگان

زهرا محمدی اقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی دانشگاه محقق اردبیلی

عظیم محیر

کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی دانشگاه محقق اردبیلی

بابک نخستین روحی

دانشیار و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اردبیل

لطفعلی بلبلی

استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Yavuz H.U, Turnagol H, Demirel A.H, Pre-exercise arginine supp lementation ...
  • Chen S, Kim W, Henning S.M, Carpenter C.L, Li Z. ...
  • Liu T.H, Wu C.L, Chiang C.W, Lo Y.W, Tseng H.F, ...
  • Moazami M, Taghizadeh V, Ketabdar A, Dehbashi M, Jalilpour R. ...
  • Bailey S.J, Winyard P.G, Vanhatalo A, Blackwell J.R, DiMenna F.J, ...
  • Roksana B. Zak, Clayton L. Camic, Ethan C. Hill, Molly ...
  • نمایش کامل مراجع