بررسی و تحلیل عوامل موثر بر احداث کمپینگ در راستای اسکان گردشگران مطالعه موردی: روستای گردشگری کریک، استان کهگیلویه و بویراحمد

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 495

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGROCONGRESS03_108

تاریخ نمایه سازی: 8 اردیبهشت 1396

چکیده مقاله:

امروزه مناطق روستایی در کشورهای درحال توسعه، به ویژه در کشور ما با چالش های متعدد اقتصادی- اجتماعی مواجه اند. به طوری که فعالیت های کشاورزی به تنهایی نمی تواند بقای آن ها را با توجه به محدودیت های فوق الذکر به ویژه در توسعه اقتصادی از قبیل ایجاد اشتغال و درآمد برای ساکنین این مناطق تضمین کند. از مهم ترین عناصر صنعت توریسم، واحدهای اقامتی و رفاهی اند و کمپ های گردشگری ازجمله مکان های اقامتی هستند که برای استفاده تمامی اقشار جامعه طراحی و ساخته می شوند. روستا کریک که شباهت زیادی با ماسوله گیلان دارد، در زمره ی استثنایی ترین روستاهای ایران قرارداد که هرساله هزاران گردشگر برای بازدید از این روستا سفر می کنند. یکی از ابتدایی ترین و درعین حال ضروری ترین نیازهای این روستا توسعه زیرساخت های گردشگری ازجمله احداث اقامتگاه های کوتاه مدت همچون احداث کمپینگ می باشد. هدف پژوهش حاضر امکان سنجی احداث کمپینگ در روستای کر یک می باشد. روش تحقیق به صورت توصیفی- تحلیلی می باشد. نوع تحقیق کاربردی می باشد روش گردآوری اطلاعات به صورت کتاب خانه ای و میدانی (پرسشنامه و مصاحبه)، جهت تجزیه وتحلیل اطلاعات بعد مشخص کردن نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدها از تکنیکSWOT استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش شامل سه گروه با استفاده از روش نمونه گیری کوکران برای سرپرست خانوارها (مردم روستا) 60 نفر، گردشگران با حجم نمونه 100 و کلیه کارشناسان متخصص گردشگری در شهرستان دنا 20 نفر به عنوان نمونه انتخاب شده اند.نتایج حاصل از این پژوهش بیانگر این مطلب است که ایجاد کمپینگ گردشگری در روستای کر یک می تواند باعث جذب گردشگران، افزایش ماندگاری آن ها و ساماندهی نظام اسکان گردشگران در این روستا شود..

کلیدواژه ها:

استان کهگیلویه و بویراحمد. ، ساماندهی ، کمپینگ گردشگری ، گردشگری روستای

نویسندگان

سروش سنایی مقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه زنجان

امیرمحمد غیوریان

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم ومحیط زیست دانشگاه زنجان

حکمت الله گلزاری

دانش آموخته جغرافیا و برنامه ریزی توریسم دانشگاه زنجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :