مقایسه روسازی بتن غلتکی ( RCC ) و روسازی آسفالتی از دیدگاه فراوانی مصالح، فنی، اجرایی،اقتصادی شهر زاهدان

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 636

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

FANAVARI01_062

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396

چکیده مقاله:

کلان شهرها همواره دارای سیستم حمل و نقل شهری با بار ترافیک سنگین هستند و میزان تردد در سطح شهر زیاد است. فراهم آوردن حمل و نقل مساعد نیازمند معابری مناسب می باشد. شهرستان زاهدان یکی از کلان شهرهای کشور عزیزمان ایران است، که دارای معابری پرتردد می باشد. در برخی از معابر شهر، به علت تردد زیاد، شرایط محیطی نامساعد وگاه اجرای نامناسب معابر در قسمت زیرسازی و رویه، روسازی آسفالتی دچار نواقصی از قبیل: شیارشدگی، عریان شدگی، ترک خوردگی، فرورفتگی، برآمدگی و ... می شود،که موجب نارضایتی شهروندان است. به همین دلیل برای رفع این مشکل، روسازی بتن غلتکی مورد بررسی قرار گرفت و این نتایج حاصل گردید، که روسازی بتن غلتکی با وجود نواقصی از قبیل: اصطحکاک کم بین لاستیک ها و رویه و ایجاد سروصدای بیشتر، که البته با استفاده از یک لایه رویه ی آسفالتی طبق محاسبات و یا پرداخت مناسب سطح روسازی بتنی می توان این نواقص را رفع کرد، در مقابل روسازی آسفالتی دارای طول عمرخدمت دهی بیشتر، هزینه اجرا و تعمیر و نگهداری و استفاده کنندگان کمتر، مقاومت و دوام بیشتر،اجرای آسانتر و از طرفی دارای فراوانی مصالح بیشتر در استان سیستان و بلوچستان، می باشد و گزینه مناسبی به جای روسازی آسفالتی است.

کلیدواژه ها:

زاهدان روسازی بتن غلتکی آسفالتی معابر شهری کلان شهر

نویسندگان

محمد عابدینی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بیرجند، گروه عمران، بیرجند، ایران

امید سارانی

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد زاهدان ، دانشگاه آزاد اسلامی ، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی راه و ترابری،دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بیرجند، ایران

مسعود رسولیان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی راه و ترابری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شاهرود ،باشگاه پژوهشگران و نخبگان،شاهرود،ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :