مطالعه میزان الودگی به جرب دمودکس در سنجابهای ایرانی خانگی ارجاعی به بیمارستان دامهای کوچک دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران ( Scuirus anumalus )

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,023

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

THVC15_402

تاریخ نمایه سازی: 11 مهر 1387

چکیده مقاله:

امروزه سنجاب بعنوان حیوان خانگی محبوبیت خاصی در بین مردم پیدا کرده است و اغلب صاحبان انها اطلاعات کمی در مورد بیماریهای مشترک بین انسان و سنجاب از جمله دمودکوزیس دارند . جرب دمودکس که در فولیکولهای مو و غدد سباسه سنجاب زندگی میکند میتواند در انسان موجب عارضه کچلی گردد . مطالعه حاضر به بررسی میزان آلودگی جرب دمودکس در 70 سر سنجاب ایرانی ( نربالغ : 18 سر %)26) ، نر نابالغ : 23 سر %)33) ، ماده بالغ : 8 سر %)11) وماده نابالغ 21: سر %))30) ارجاعی به بیمارستان شماره 2 دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران در دو فصل بهار و زمستان پرداخته است . با روش اسکراپ، تراشه های پوستی، تهیه و برای مطالعه میکروسکوپی با لاکتوفنول شفا ف شدند . نتایج این مطالعه حاکی از ان است که تعداد 13 سر %)18,5) از سنجابها آلوده به جرب بودند ( نربالغ : 6 سر %)46,1) ، نر نابالغ : 2 سر %)15,4) ، ماده بالغ : 2 سر %)15,4) ، و ماده نابالغ : 3 سر %))23,1) که 5 سر از آنها در زمستان و 8 سر در بهارآلوده شده بودند . 15 سر از سنجابها خارش جلدی داشته که فقط 4 سر از انها آلوده به دمودکس بودند %).26) هیچگونه رابطه معنی داری بین آلودگی به دمودکس با سن و جنس ، فصل و همچنین خارش جلدی مشاهده نشد . دمودکس در اغلب دامها موجب خارش و ریزش مو میگردد اما در این مطالعه فقط %30 سنجابهای آلود ه مشکل خارش داشتند . تفاوت در شدت آلودگی، گونه جرب و احتمالا ویژگیهای خاص سنجاب ایرانی می تواند از دلایل عدم مشاهده علایم فوق باشد .

نویسندگان

مجتبی سخایی

دکترای عمومی دامپزشکی

مهدیه زعیمی

گروه کلینیکال پاتولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران

حمیدرضا حدادزاده

گروه انگل شناسی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران

امیر رستمی

گروه دامهای کوچک دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران