بررسی میزان تجربه و اقدامات رایج پزشکی تدافعی از دیدگاه دستیاران تخصصی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال 1394

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 472

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CONFODI01_026

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396

چکیده مقاله:

پزشکی تدافعی، تصمیم گیری های درمان پزشکان به منظور محدود کردن خطاهای پزشکی است که می تواند عواقبی را به لحاظ کیفیت مراقبت افراد و بهره وری از منابع سلامت در پی داشته باشد.هدف ازاین مطالعه بررسی میزان تجربه پزشکی تدافعی و رایج ترین اقدمات مربوط به آن از دیدگاه دستیاران تخصصی دانشگاه علوم پزشکی مشهد می باشد .این مطالعه یک بررسی توصیفی-مقطعی است که در بین تمام دستیاران تخصصی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال 94 انجام شده است . ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته بود. روایی محتوا توسط چند تن از اساتید رشته ی مدیریت خدمات بهداشتی-درمانی و اساتید امار استنباطی مورد تایید قرار گرفت همچنین ضریب آلفا کرونباخ برای پایایی 87 بدست آمد.داده های پرسشنامه در نرم افزار spss20 جمع آوری و تحلیل گردید. در این مطالعه فراوانی تجربه پزشکی دفاعی 100درصد گزارش شد. همچنین تجربه پزشکی تدافعی در جزییات بدین صورت است که ،149نفر(38/3درصد) تجربه زیاد و 11نفرتجربه کم (2/8درصد) پزشکی تدافعی داشته اند. رایج ترین اقدام پزشکی تدافعی، شرح جزییات بیشتر در مورد مصرف صحیح و به موقع دارو(99%) می باشد و در رابطه با کمترین اقدام پزشکی تدافعی صدور دستور بستر برای بیمارانی که بصورت سرپایی نیز درمان می شوند(51.2%)،گزارش شده است. نتایج این مطالعه حاکی از آن است که استفاده از پزشکی تدافعی در بین دستیاران تخصصی دانشگاه علوم پزشکی مشهد قابل توجه می باشد ، در این راستا پیشنهاد می شود آموزش های مرتبط با رفع این پدیده و هدایت آن به سمت ابعاد مثبت به پزشکان داده شود .

نویسندگان

علی وفایی نجار

گروه علوم مدیریت و اقتصاد سلامت، دانشکده بهداشت، مرکز تحقیقات مدیریت وعوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

علی اصغر رضایی

گروه علوم مدیریت و اقتصاد سلامت، دانشکده بهداشت، کمتیه تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

الهه هوشمند

گروه علوم مدیریت و اقتصاد سلامت، دانشکده بهداشت، مرکز تحقیقات مدیریت وعوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران