بررسی هزینه و درآمد بیمارستان های تابعه دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مراغه

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 5,140

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CONFODI01_030

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396

چکیده مقاله:

بیمارستان ها بعنوان یکی ازسازمانها اصلی ارایه دهنده خدمات سلامت، حساسیت و اهمیت ویژه ای دراقتصادسلامت دارند.بنابراین شناخت وتجزیه تحلیل منابع مالی و مراکز هزینه بیمارستانها درتصمیم گیری های دقیق مدیریتی بسیارمهم است. هدف این پژوهش ارزیابی وضعیت درآمد و هزینه بیمارستانهای تابعه دانشکده علوم پزشکی مراغه درسال 1394 می باشد. این پژوهش یک مطالعه توصیفی- مقطعی و از نوع پژوهش های کاربردی است. جامعه پژوهش بیمارستانهای تابعه دانشکده علوم پزشکی مراغه می باشد که به صورت سرشماری مطالعه گردیده است. داده ها با استفاده از چک لیست جمع آوری و پس از آن با استفاده از نرم افزار Excel تجزیه و تحلیل شده است. بررسی درآمدهای بیمارستانهای الف و ب نشان داد که درآمد کل در بیمارستان الف در سال 94 حدود بیست و پنج میلیارد تومان و بیمارستان ب هجده میلیارد تومان بود که درآمد وصول شده در بیمارستان الف 59/6 درصد کل درآمد و بیمارستان ب 56/8 از درآمد کل بود. 15/9 درصد از درآمد وصولی بیمارستان الف و 20/3 درصد در بیمارستان ب توسط بیماران پرداخت شده است. سهم ردیف درآمدی مربوط به مصدومین ترافیکی از درآمد کل بیمارستان الف و ب به ترتیب 5/02 و 0/06درصد بود. و درمقابل بررسی هزینه های بیمارستانها حاکی از آن بود که بیشترین سهم هزینه در بیمارستان الف به ترتیب مربوط به هزینه جبران خدمت کارکنان (34/71 %) و حق الزحمه خدمات قراردادی (28/52 %) و در بیمارستان ب به ترتیب مربوط به حق الزحمه خدمات قراردادی (38/54 %) و هزینه جبران خدمات کارکنان (33/37 %) بود و تنها 6 % از هزینه های بیمارستان الف و 6/9 % از هزینه های بیمارستان ب از محل هدفمندی یارانه ها پوشش داده شده اند. سهم درآمد بیمارستان الف و ب به ترتیب از هزینه ها 79/1% و 84/2 % بود. با توجه به سهم درآمد بیمارستانها از هزینه ها، می توان نتیجه گرفت هیچکدام از بیمارستان های موردمطالعه نه تنها وضعیت سر به سری ندارند بلکه در نقطه پاراتو نیز قرار نگرفته اند و این نیز حاکی از وجود عدم کارایی و استفاده نامطلوب از امکانات و منابع در بیمارستانهای مورد مطالعه می باشد. از سوی دیگر باتوجه به عدم وصول کامل درآمدها،بدیهی است پس از شناسایی محل و علت عدم وصول درآمدها، می توان با انجام برنامه ریزی هایی در راستای وصول کامل درآمدها و همچنین کاهش هزینه های ناشی از عدم کارایی موجود در بیمارستانها، به هدف سازمان های غیرانتفاعی چون بیمارستانهای دولتی که صرفا قرارگیری در نقطه سر به سری است نه ایجاد سود، نایل گشت.

کلیدواژه ها:

بیمارستان ، درآمد ، هزینه ، وضعیت سر به سر

نویسندگان

مهناز افشاری

کارشناسی ارشد، اقتصاد بهداشت، دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مراغه، آذربایجان شرقی، ایران.

سعید رستم پور

کارشناسی ارشد،مدیریت اجرایی،دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مراغه ، دانشکده علوم پزشکی مراغه، آذربایجان شرقی، ایران.

ایوب پور رستم

کارشناس ارشد، مدیریت دولتی، دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مراغه ،آذربایجان شرقی، ایران.

رسول کرانی بهادر

کارشناس ارشد، مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مراغه، آذربایجان شرقی، ایران.