ارزیابی عملکرد روش های معین ریاضی و زمین آماری در مدل سازی تغییر پذیری مکانی پارامتر رسانایی الکتریکی در آب زیر زمینی دشت مهیار جنوبی استان اصفهان

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 521

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICWESD01_077

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396

چکیده مقاله:

انتخاب روش مناسب جهت مدلسازی توزیع مکانی شوری آب زیرزمینی، گامی اساسی در زمینه ی مدیریت این منابع به شمار می آید. در این مقاله، الگوریتم های عکس فاصله ی وزندار و کریجینگ معمولی، به عنوان رایجترین روشهای معین ریاضی و زمین آماری موجود در پهنه بندی متغیرهای کیفی آب زیرزمینی، برای تخمین پارامتر رسانایی الکتریکی در آبخوان دشت مهیار جنوبی در استان اصفهان مقایسه شده و مولفه های مورد نیاز برای اجرای هر روش مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. از روش اعتبارسنجی متقابل جهت ارزیابی قدرت تخمین الگوریتم ها استفاده شده، که نتایج معیارهای MBE ،MSE ،RMSE و RMSSE حاصل از اعتبارسنجی، الگوریتم کریجینگ معمولی با مدل واریوگرام گوسی را به عنوان روش برتر در زمینه ی تخمین تغییرات مکانی شاخص رسانایی الکتریکی معرفی کرده است. با استفاده از این روش، نقشهی پهنه بندی پارامتر شوری آب در محدوده ی مطالعاتی تهیه شده است که میتواند در زمینهی مدیریت بهینه ی منابع آب زیرزمینی منطقه موثر باشد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

سید اسمعیل اوغلی

دانشجوی دکتری مهندسی اکتشاف معدن دانشگاه صنعتی اصفهان

سید حسن طباطبایی

دانشیار دانشکده ی مهندسی معدن دانشگاه صنعتی اصفهان

مرتضی طبایی

استادیار دانشکده مهندسی معدن دانشگاه صنعتی اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :