اثر نیتروژن و نفتالین استیک اسید بر رشد رویشی و میزان اسانس شمعدانی عطری (Pelargonium graveolens)

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 528

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NMPC01_030

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396

چکیده مقاله:

به منظور تاثیر محلول پاشی غلظت های متفاوت نیتروژن و نفتالین استیک اسید بر صفات مورفوفیزیولوژیکی و فیتوشیمیایی گیاه شمعدانی عطری، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل نیتروژن در سه سطح (صفر، 1 و 2 درصد) و نفتالین استیک اسید در چهار سطح (صفر، 40 ، 80 و 120 میلی گرم در لیتر) بود. نتایج نشان داد محلول پاشی توام نفتالین استیک اسید 40 پی پی ام با نیتروژن 1 درصد و محلول پاشی توام نتفالین استیک اسید 80 پی پی ام با نیتروژن 2 درصد تعداد برگ در بوته، تعداد ساقه فرعی، قطر ساقه، حجم و طول ریشه، وزن تر و خشک ریشه و وزن تر و خشک اندام هوایی را افزایش داد. همچنین این تیمارها میزان سیترانلول، نرال، ژرانبال، ژرانبال تیگلات و کاریوفیلن اکساید را افزایش دادند. محلول پاشی توام نفتالین استیک اسید 40 پی پی ام با نیتروژن 1 درصد و محلول پاشی توام نفتالین استیک اسید 80 پی پی ام با نیتروژن 2 درصد به سبب افزایش عملکرد کمی و کیفی گیاه شمعدانی، توصیه می گردد.

نویسندگان

رویا خواجه دهی

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران

راهله ابراهیمی

استادیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران

حسنعلی نقدی بادی

دانشیار پژوهشی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی

ابوالفضل معینی

استادیار گروه آبخیزداری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :