مطالعه اثر پیش تیمار های پرایمینگ بر تسریع خصوصیات جوانه زنی گیاهچه گونه ، بابونه کبیر (Tanacetum parthenium (willd.) schultz-Bip) در آزمایشگاهدر آزمایشگاه

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 479

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MDCONF01_203

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396

چکیده مقاله:

به منظور بررسی تاثیر پیش تیمارهای اسموپرایمینگ بر خصوصیات جوانهزنی و بنیه بذر گیاه تاناستومTanacetum parthenium آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار در سال 94-1393 در آزمایشگاه تکنولوژی بذر در بانک ژن منابع طبیعی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع در شرایط آزمایشگاه انجام گرفت. فاکتورهای آزمایش شرایط نگهداری در 4 سطح: پایه، فعال، احیایی و زوال پیری زودرس (48 ساعت) بود. تیمارهای اسموپرایمینگ شامل پلی اتیلن گلایکول 0/3 و 0/6 مولار، پرایمینگ هورمونی با اسید جیبرلیک با دو غلظت 500 و 1000 پی پی ام، هیدروپرایمینگ و شاهد بدون پرایمینگ بود. صفات جوانه زنی شامل درصد و سرعتجوانه زنی، شاخص بینه بذر، طول ریشه چه و ساقه چه، وزن تر خشک گیاهچه، نسبت وزن خشک به وزن تر گیاهچهو نسبت طول ریشه چه به ساقه چه اندازه گیری شد. اثرات ساده و متقابل کلیه فاکتورها روی تمام صفات جوانه زنی درسطح یک درصد معنی دار بود. نتایج مقایسه شرایط نگهداری نشان داد که درصد و سرعت جوانه زنی در شرایطاحیایی (دمای 24ºC) بترتیب 69/61، 5/22) بود که نشان دهنده اثرات مثبت شرایط احیایی در زنده مانی بذر می باشد. اثرات تیمارهای مختلف پرایمینگ نشان داد که صفات جوانهزنی در دو تیمار اسید جیبرلیک 1000 پی پی ام و پلی اتیلن گلایکول 0/6 مگا پاسکال در مقایسه با تیمارهای دیگر مقادیر را داشتند. نتایج مقایسه میانگین اثرات متقابل جمعیت در تیمارهای پرایمینگ نشان داد که در جمعیت مهریز با تیمار اسید جیبرلیک 1000 پی پیام بیشترین مقدار درصد،سرعت جوانه زنی و طول ریشه چه و ساقه چه مشاهده گردید.

نویسندگان

فاطمه ترابی چافجیری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

محمدعلی علی زاده

استادیار موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور (سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی –تهران)

محسن نصیری

دانشیار موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور (سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی –تهران)

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :