تولید میان وعده غذایی اکسترود شده حاوی مکمل فیبری( کنجاله کنجد و بذر کتان)و ارزیابی مولفه های رنگ و بافت

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 506

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HPNTAP02_013

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1397

چکیده مقاله:

از بین مواد غذایی اسنکها با تنوع و گستردگی زیاد جایگاه ویژهای به خصوص در بین کودکان و نوجوانان دارند. این خوراکیها میتوانند هدف بسیار مهمی برای جهت بخشیدن به اصلاح نواقص تغذیهای باشند. در کنار ماده اولیه نوع فرآیند مورد استفاده جهت تولید محصول غذایی نیز اثر بسیار مهمی در افزایش کیفیت تغذیهای و حسی محصول غذایی دارد. لذا در این مقاله با استفاده از روش سطح پاسخ و با به کارگیری از طرح باکس-بنکن جهت بررسی اثرات متغییر های درصد مواد(15 و 10 و 5 درصد) ، درصد رطوبت ماده ورودی 9- 10-11) درصد) و سرعت چرخش مارپیچ(500 و 400 و 300 دور بر دقیقه( 290، بر روی ویژگیهای سفتی بافت و رنگ اسنک تولید شده استفاده شد. بهینه یابی شرایط فرآیند و فرمولاسیون اسنک فرآویژه بر پایه پودر کامل سنجد و بذر کتان با هدف بیشینه نمودن سختی بافت وتغییرات کل رنگ با استفاده از روش سطح پاسخ انجام و شرایط بهینه، شامل درصد مواد 10/56 و سرعت چرخش مارپیچ 382 rpm و رطوبت 9/52 انتخاب شد. در این نقطه میزان سفتی بافت(2/90 (Nتغییرات رنگ برابر با 71/35 محاسبه شدند.

نویسندگان

مرجان اسماعیل زاده

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار، مسیول فنی شرکت پارس فیروزه خراسان

الهام آذرپژوه

استادیار بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات و آموزش ترویج کشاورزی، مشهد، ایران.

سیدحسین استیری

استادیارگروه علوم و صنایع غذایی. واحد سبزوار. دانشگاه آزاد اسلامی. سبزوار. ایران

پروین شرایعی

استادیار بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات و آموزش ترویج کشاورزی، مشهد، ایران.