بررسی تجویز آنتی بیوتیک در اعمال جراحی زنان با طرح استواردشیپ (مدیریت مصرف آنتی بیوتیک ها) در بیمارستان آموزشی- درمانی طالقانی تبریز

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 729

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MESMED08_003

تاریخ نمایه سازی: 1 دی 1397

چکیده مقاله:

مقدمه و هدف: مصرف غیرمنطقی آنتی بیوتیک یک تهدید جهانی و یک مشکل با تاثیر بالینی و اقتصادی بزرگاست. برنامه سیستم مدیریت آنتی بیوتیکی (استوارد شیپ) یک راه حل برای جلوگیری از توسعه مقاومت آنتی-بیوتیکی است. پژوهش حاضر در جهت بررسی تجویز آنتی بیوتیک در اعمال جراحی زنان با طرح استواردشیپدر بیمارستان طالقانی تبریز در سال 1395 انجام گرفته است.مواد و روش ها: مطالعه حاضر از نوع توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی بود. یک نمونه تصادفی شامل 120 نفر ازدریافت کنندگان آنتی بیوتیک در بخش جراحی زنان وارد مطالعه شدند. استوارد شیپ آنتی بیوتیکی براساسپروتکل کشوری و با همکاری کمیته کنترل عفونت تدوین و به همه پزشکان ابلاغ گردید. سپس به بررسیتجویز آنتی بیوتیک ها براساس این طرح پرداخته شد. در پایان هر ماه 10 پرونده به صورت تصادفی انتخاب وداده ها با استفاده از اطلاعات مندرج در پرونده بیماران و فرم ثبت اطلاعات مربوط به مصرف آنتی بیوتیک واردشدند. یافته ها با استفاده از آمار توصیفی، شاخص های مرکزی و پراکندگی و نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: از تعداد 120 نفری که برحسب نیاز آنتی بیوتیک دریافت کرده بودند، انتخاب نوع آنتی بیوتیک 82/9%صحیح بود. در زمان شروع، فواصل و روش مصرف دارو همخوانی کلی 81/2% بود. در مورد تعداد مصرف آنتیبیوتیک 69 % صحیح بود. شایع ترین آنتی بیوتیک مصرفی سفازولین بود.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که همخوانی تجویز آنتی بیوتیک با طرح مدیریت مصرف آن در سطحبالایی قرار دارد. رعایت نسبتا کم پروتکل در مورد تعداد آنتی بیوتیک های مصرفی وجود داشت که این امر منجربه کاهش کارآیی در طولانی مدت به علت ایجاد مقاومت میکروبی و افزایش هزینه می شود. در نتیجه بهینه سازیاستفاده از آنتی بیوتیک ها چالشی بزرگ است که با آموزش و همکاری تمام اعضای تیم درمانی می تواند استراتژیموثری در جهت افزایش کارایی و کاهش مقاومت میکروبی و هزینه ها گردد.