بررسی اپیدمیوژیکو مقاومت آنتی بیوتیکی عفونت های ادراری در بیماران مبتلا به عفونت بیمارستانی در بیمارستان کامکار قم در سال 1395

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 438

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MESMED08_069

تاریخ نمایه سازی: 1 دی 1397

چکیده مقاله:

مقدمه: عفونت ادراری یکی از شایع ترین عفونتهای بیمارستانی است و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آن در مناطق گوناگونمتفاوت است . هدف از این مطالعه بررسی باکتری های جدا شده از نمونه های بالینی بیماران مبتلا به عفونت ادراریبیمارستانی و شناسایی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آنها در بیمارستان کامکار در سال 95 می باشد.روش کار: در این مطالعه توصیفی مقطعی ، جامعه آماری شامل تمام بیماران مبتلا به عفونت ادراری بیمارستانی با کشت مثبت درسال 95 در بیمارستان کامکار بود . برای هر یک از نمونه ها پس از تایید سویه ها بررسی مقاومت و حساسیت آنتیبیوتیکی انجام گردید.نتایج : 62 بیمار مبتلا به عفونت ادراری بیمارستانی از طریق کشت مثبت ادراری شناسایی شدند . شیوع در جنس مونث65/42% بود . شایعترین میکروارگانیسم ایزوله شده، اشرشیا کلی (53/87%) و در مرتبه بعدی کلبسیلا (25/29%) بود . بیشترین میزان مقاومت در سویه های Ecoli مربوط به Nalidixic acid (72/41%) و بیشترین حساسیت مربوطه به سیپروفلوکساسین (58/62%) گزارش شد . همچنین در سویه های کلبسیلا بیشترین مقاومت به کوتریموکسازول و نیتروفورانتویین ( 100 % ) و بیشترین حساسیت مربوط به آمیکاسین ( 50 % ) گزارش شد.نتیجه گیری : با توجه به نتایج کشت ها و آنتی بیوگرام های انجام شده توجه به برنامه ریزی و نظارت بر اصول کنترل و پیشگیریاز عفونتهای بیمارستانی و بکارگیری دستورالعمل های درمانی صحیح و موثر جهت حذف ارگانیسم های مقاوم و نیزمنطقی و علمی نمودن تجویز آنتی بیوتیک ها جهت حذف ارگانیسم های مقاوم پیشنهاد می شود. نتایج این تحقیقاتمی تواند به پزشکان در تجویز منطقی آنتی بیوتیک های مناسب کمک نماید.

نویسندگان

جواد خدادادی

دانشیار عفونی ، دانشگاه علوم پزشکی قم ، مرکز آموزشی درمانی کامکار عرب نیا

صادق اکرمی

کارشناس پرستاری ، مدیر مرکز آموزشی پژوهشی درمانی کامکار عرب نیا ، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران

مریم اسماعیلی

کارشناس پرستاری ، مدیر خدمات پرستاری ، مرکز آموزشی پژوهشی درمانی کامکار عرب نیا، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران

کیانا وفایی

کارشناس پرستاری، کارشناس کنترل عفونت، مرکز آموزشی پژوهشی درمانی کامکارعرب نیا، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران