تاثیر آموزش دستورالعمل بومی سازی شده ی آنتی بیوتیک پروفیلاکسی قبل از اعمال جراحی بر میزان تبعیت تجویز آنتی بیوتیک پروفیلاکسی در بیمارستان پیامبر اعظم (ص) کرمان در سال 1395

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 766

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MESMED08_070

تاریخ نمایه سازی: 1 دی 1397

چکیده مقاله:

مقدمه و هدف: یکی از عوامل موثر در کاهش بروز عفونت های محل جراحی، استفاده از آنتی بیوتیک پروفیلاکسی قبل ازعمل می باشد. اگر تجویز پیشگیرانه ی آنتی بیوتیک بر طبق اصول صحیح انجام نشود، عوارض متعددی مانند از دست رفتنفلور طبیعی میکروبی بدن، ایجاد مقاومت در میکروارگانیسم ها نسبت به آنتی بیوتیک ها، افزایش خطر مسمومیت دارویی ،افزایش ناخوشی، مرگ و میر، تجمع عفونت بیشتر و افزایش هزینه های غیر ضروری می گردد. حدود یک سوم از بیمارانبستری در بیمارستان آنتی-بیوتیک دریافت میکنند که حداقل نیمی از موارد، غیرضروری هستند. هدف از انجام این مطالعهبررسی تاثیر آموزش پروتکل تجویز آنتی بیوتیک بر میزان تطابق تجویز آنتی بیوتیک پروفیلاکسی در بخش های بیمارستانبوده است.روش پژوهش: در این مطالعه مداخله ای کلیه پرونده های بیماران جراحی (عمومی و گوارش، اورولوژی،ارتوپدی،گوش وحلق و بینی، جراحی اعصاب، چشم، زنان و زایمان) از نظر متغیرهای ،اندیکاسیون مصرف، نوع ،دوز و راه تجویز آنتی بیوتیکبا دستورالعمل آنتی بیوتیک پروفیلاکسی بومی شده توسط متخصص عفونی در سال 1395 مقایسه گردید. مداخله شاملدریافت نظرات جراحان در خصوص آنتی بیوتیک مورد نظر جهت بومی سازی دستورالعمل وزارت بهداشت با رفرنسعلمی،تدوین دستورالعمل مربوطه ،برگزاری جلسه آموزشی با پزشکان و دادن دستورالعمل به کلیه پزشکان جراح انجام گرفت.داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS16 و آزمون آماری کای دو تجزیه و تحلیل شد.نتایج و بحث: قبل و بعد از مداخله، به ترتیب در 74 و 91 درصد از بیماران، اندیکاسیون رعایت شده بود، قبل و بعد ازمداخله در بیماران دارای اندیکاسیون ، به ترتیب ( 70 %و 88 %) آنتی بیوتیک صحیح تجویز شده بود. 80 % و 93 %بیماران نیزبه ترتیب قبل و بعد از مداخله، دوز صحیح دارو را دریافت کرده بودند. راه مصرف در قبل و بعد از مداخله برای تمام بیمارانصحیح بوده است. آزمونهای آماری بین اندیکاسیون مصرف، نوع دارو و دوز آنتی بیوتیک، ارتباط معنی داری را قبل و بعد ازمداخله نشان داد (Pvalue<0/05). دستورالعمل برای اکثر اعمال جراحی تقریبا یک نوع آنتی بیوتیک توصیه می کند در حالیکه در این مرکز تجویز چندین دارو با هم نیز انجام می شد که این امر خود باعث افزایش تداخلات دارویی،کاهش کاراییدر دراز مدت به دلیل ایجاد مقاومت و افزایش هزینه می گردد. شایع ترین آنتی بیوتیک مورد استفاده در بیماران سفازولین بود.بنابراین مداخلات آموزشی از طریق تهیه دستورالعمل با مشارکت پزشکان ،برقراری یک سیستم نظارت بر نحوه اجرایدستورالعمل مربوطه از طریق ممیزی های دوره ای توسط تیم کنترل عفونت و ارایه باز خورد به پزشک مسیول ، تاثیر بسیارمطلوبی در تجویز صحیح آنتی بیوتیک پروفیلاکسی دارد.

نویسندگان

مهدیه یاسمن

کارشناس ارشد پرستاری، سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان پیامبر اعظم (ص) کرمان

لیلا موذن

کارشناس ارشد پرستاری، سوپروایزر بالینی و کارشناس ایمنی بیمار بیمارستان پیامبر اعظم (ص) کرمان