سامانه کنترل هوشمند سیستمهای سرمایش مرکزی تراکمی رایج ، گامی در راستای اجرایی شدن بندهای مغفول مانده مبحث 19 مقررات ملی ساختمان

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,025

فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

EMX2010_072

تاریخ نمایه سازی: 23 دی 1388

چکیده مقاله:

سیستمهای سرمایش مرکزی تراکمی رایج ، در حال حاضر به شیوه کاملا ابتدایی کنترل می گردند . به گونه ای که دمای آب سرد ارسالی از چیلر به سمت ساختمان همیشه در محدوده ترموستاتیک باقی می ماند و فارغ از تغییرات دمای هوای محیط خارج و بار برودتی لحظه ای ساختمان، با دمای ثابت پایین به سمت پایانه های سرمایشی ساختمان ارسال می گردد . همچنین تجهیزات بسیار انرژی بر سیستمهای سرمایش مرکزی تراکمی شامل کمپرسورها، پمپهای چیلد واتر، پمپهای برج، دمنده برجهای خنک کن،و دمنده پایانه های سرمایشی در ساعات غیر بهره برداری از ساختمان های غیر مسکونی عموما به کارخود ادامه می دهند و موجب مصرف غیر ضروری و بسیار بالای برق در ساختمانها می گردند.با اجرای سامانه کنترل هوشمند سیستمهای سرمایش مرکزی تراکمی ، ایرادات فوق مرتفع شده وسرمایش به میزان مورد نیاز و متناسب با تغییرات دمای هوای محیط خارج و بار برودتی لحظه ای ساختمان و نیز متناسب با ساعات کاربری ساختمان تامین می گردد.لازم به ذکر است که این اقدام در بخش " 19ساختمان ( 1380 ) به صورت ضمنی بیان گردیده و در همین بخش از ویرایش جدید مبحث که مراحل پایانی بازنگری خود را طی می کند به صورت شفافتر بیان گردیده است. اما متاسفانه تاکنون این روش بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان مورد غفلت قرار گرفته است.باید توجه داشت که با توجه به ساعات پیک مصرف برق در شبکه ( بین ساعات 19 تا 23 ) کنترل هوشمند سیستمهای سرمایش مرکزی تراکمی در ساختمانهای با کاربری منقطع بر تعویض و جایگزینی آنها با چیلرهای جذبی ارجحیت دارد، ساده ترین دلیل این موضوع آن است که ساعات پیک یاد شده عموما در ساعات غیر کاربری ساختمانهای با کاربری منقطع قرار دارد و با توجه به انعطاف پذیری کنترل سیستمهای سرمایش تراکمی در این ساعات تمامی تجهیزات برقی سرمایش ساختمان را می توان با سیستم کنترل هوشمند سرمایش خاموش نمود . در صورتیکه در سیستمهای سرمایش جذبی عموما به علت انعطاف کنترلی کم و خطر کریستاله شدن چیلر، خاموش کردن کامل تجهیزات برقی سرمایش ( اعم ازپمپ مبرد، پمپ محلول، پمپهای چیلد واتر، پمپهای برج، دمنده برجهای خنک کن، و دمنده پایانه های سرمایشی) امکان پذیر نیست.در مقاله حاضر به بررسی سامانه کنترل هوشمند سیستمهای سرمایش مرکزی تراکمی ساختمان و اثرات چشمگیر آن در صرفه جویی مصرف انرژی ساختمان پرداخته می شود.

کلیدواژه ها:

سامانه کنترل هوشمند سیستم سرمایش مرکزی ساختمان ، مبحث 19 مقررات ملی ساختمان ، بهینه سازی مصرف انرژی

نویسندگان

امیرحسین محمودی

کارشناس الکترونیک، شرکت پیشران انرژی

تورج بطحایی

کارشناس مکانیک، شرکت پیشران انرژی

مهدی مهرابی

کارشناس مکانیک، شرکت پیشران انرژی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان : صرفه جویی در مصرف ...
  • پیش نویس ویرایش جدید مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان : ...
  • مقایسه عملکرد سیستمهای سرمایش تراکمی و سیستمهای سرمایش جذبی رایج ...
  • Ashrae 1999 HVAC Applications Handbook, American Society of Heating, Refrigerating ...
  • IN TE RNATIONAI ENERGY C ONS ERVATION CODE , By ...
  • Energy Efficiency Manual , by Donald Wulfinghoff , 1999 ...
  • Absorption Chillers, Southern Califormia Gas Company, New Buildings Institute, Advanced ...
  • نمایش کامل مراجع