اثر ژل رویال بر روی ترمیم زخم پوستی موش

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,668

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BEEPC01_037

تاریخ نمایه سازی: 17 مرداد 1398

چکیده مقاله:

بیان مسئله: ترمیم زخم با مکانیسم پیچیده و پیشرفته ساخت مجدد اپی تلیوم در سطح زخم و تهیه ماتریکس جایگزین در پوست صورت میگیرد. در سالهای اخیر برای تسریع بهبود زخم های پوستی از محصولات طب سنتی ( از جمله محصولات زنبور عسل و عصاره های گیاهی) کمک گرفته شده است. هدف: با توجه به اثرات ترمیمی، ضد باکتریایی و ضد قارچی ژل رویال، در این مطالعه به بررسی اثرات ژل رویال منطقه استانفارس بر روی زخم های پوستی موش پرداختیم. روش و چگونگی انجام پژوهش: این پژوهش بر روی 11 موش نر نژاد سوری با وزن متوسط 20 تا 25 گرم انجام شد. در هر موش در روز صفر مطالعه، دو زخم به قطر 5 میلیمتر در ناحیه خلفی ایجاد شد. سپس، هر روز زخم های سمت راست با کرم 10% ژل رویال استان فارس پوشیده شدند و زخم های سمت چپ بدون درمان پیگیری شدند. روند بهبود زخم در روزهای 3 ، 5 ، 7 ، 14 و 21 به لحاظ مساحت زخم، بستر زخم، رنگ زخم، میزان ترشح، نوع ادم و محیط ادم مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها و نتیجه گیری: روند بهبود زخم با ارجحیت پوشش با ژل رویال از روز سوم مشهود بود و در روز هفتم بین ترمیم زخم سمت راست و چپ موش ها تفاوت معناداری مشاهده شد. با توجه به یافته های این مطالعه، چنین بنظر میرسد که ژل رویال منطقه استان فارس سرعت ترمیم و بسته شدن زخم را نسبت به زخم های بدون درمان افزایش میدهد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

سیلوا رسولی

گروه زیست شناسی (علوم جانوری-زیست شناسی سلولی تکوینی)، دانشکده علوم، کشاورزی و فناوری های نوین، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شیراز، ایران

سارا هاشمی

مرکز تحقیقات سوختگی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

صفورا ثامنی

گروه زیست شناسی (بیوشیمی)، دانشکده علوم، کشاورزی و فناوری های نوین، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شیراز، ایران