مقایسه سبک زندگی دانشجویان علوم پزشکی و غیر علوم پزشکی

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 592

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HLSCONF02_002

تاریخ نمایه سازی: 4 شهریور 1398

چکیده مقاله:

مقدمه : ارتقا شیوه زندگی سالم یک چالش مداوم جهانی، به ویژه برای متخصصان در زمینه بهداشت می باشد. از آنجایی که دانشجویان علوم پزشکی، متخصصان آینده می باشند، این مطالعه به بررسی مقایسه سبک زندگی دانشجویان علوم پزشکی و غیر علوم پزشکی پرداخته است روش بررسی: این مطالعه توصیفی مقایسه ای، برروی 77 نفر از دانشجویان علوم پزشکی و 73 نفر از دانشجویان غیرعلوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد در سال 1397 انجام شد. برای جمع آوری داده ها از سه پرسشنامه ویژگی های فردی، سبک زندگی واکر، انگیزش پیشرفت هرمنس استفاده گردید. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس نسخه 19 و شاخص های آمار توصیفی و استنباطی انجام شد. نتایج و بحث: میانگین نمره سبک زندگی دانشجویان پزشکی 130/74 ±20/46 و دانشجویان غیر پزشکی 124/71±21/63 بود که هر دو در حد متوسط قرار داشتند و تفاوت آماری معنا داری بین دوگروه وجود نداشت P=0/73 در بین زیر گروه های سبک زندگی تنها مسئولیت پذیری در دو گروه تفاوت معناداری داشت P=0/73 به این معنا که مسئولیت پذیری دانشجویان علوم پزشکی بیشتر از دانشجویان غیرعلوم پزشکی است. نتیجه گیری: نتایج حاکی از سطح متوسط میانگین نمره سبک زندگی در هر دو گروه می باشد. لذا بایستی برنامه وسیع تری در جهت ارتقا سبک زندگی برای این قشر مهم جامعه صورت گیرد، و از آنجایی که دانشجویان علوم پزشکی در این زمینه رسالت بیشتری جهت آموزش افراد جامعه دارند بنابراین این مفهوم در مورد آنان اهمیت بیشتری داشته و مدرسان و سیاست گذاران را موظف می کند در کلاس درس به این مفاهیم بیشتر بپردازند.

کلیدواژه ها:

سبک زندگی ، تغذیه ، ورزش ، روابط بین فردی ، مسئولیت پذیری در مورد سلامت ، مدیریت استرس ، خود شکوفایی ، دانشجویان علوم پزشکی ، دانشجویان غیر علوم پزشکی.

نویسندگان

مینا زارع حسینی آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مشاوره در مامایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران

معصومه برخورداری

استادیار، دانشکده علی بن ابی طالب، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران

سید حامد حسینی

دانشجوی پرستاری، دانشکده علی بن ابی طالب، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران

فاطمه زارع حسین آبادی

دانشجوی پرستاری، دانشکده علی بن ابی طالب، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران