اثر همزیستی قارچ های تریکودرما، شبه میکوریز و باکتری حل کننده فسفات بر رنگیزه های فتوسنتزی گیاه فلفل (.Capsicum annuum L)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 732

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCOCA04_152

تاریخ نمایه سازی: 2 مهر 1398

چکیده مقاله:

جهت بررسی تاثیر قارچ های Tv) Trichoderma virens) و Pi) Piriformospora indica) همراه با باکتری حل کننده فسفات .E) Enterobacter sp بررنگیزه های فتوسنتزی گیاه فلفل (Capsicum annuum L. cv. Dimaz) آزمایشی تحت شرایط گلخانه به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتورهای مورد بررسی شامل دو سطح شاهد و تلقیح با باکتری حل کننده فسفات و چهار سطح تلقیح قارچی شامل عدم تلقیح، تلقیح با قارچ Tv و تلقیح با قارچ Pi و تلقیح همزمان دو قارچ بود. نتایج این آزمایش حاکی از آن بود که سطح برگ در تمام سطوح تیمار قارچی، در شرایط کاربرد باکتری حل کننده فسفات نسبت به تیمار بدون باکتری و ع دم تلقیح قارچ (شاهد) بیشتر شد. همچنین در شرایط کاربرد باکتری، تلقیح Pi, Tv و همزمان دو قارچ نسبت کلروفیل a/b را در مقایسه با شاهد به ترتیب 8، 15 و 17 درصد افزایش داد. بیشترین میزان کاروتنوئید نیز در تیمار قارچ Pi و در شرایط حضور باکتری مشاهده شد. در مجموع، نتایج بیانگر تاثیر مثبت و هم- افزایی قارچ های افزاینده رشد و باکتری حل کننده فسفر بر رنگیزه های فتوسنتزی گیاه فلفل بود.

نویسندگان

فائزه محمدی کشکا

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زراعت، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

همت اله پیردشتی

دانشیار گروه زراعت، پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

یاسر یعقوبیان

دانشجوی دکتری زراعت، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

سیده حدیثه بهاری ساروی

دانشجوی دکتری فیزیولوژی گیاهان زراعی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهرود